Gabriel Oprea il lasa in ofsaid pe Victor Ponta. Liderul UNPR vrea un compromis politic pe Codul Fiscal

Gabriel Oprea il lasa in ofsaid pe Victor Ponta. Liderul UNPR vrea un compromis politic pe Codul Fiscal

Gabriel Oprea il lasa in ofsaid pe Victor Ponta. Liderul UNPR vrea un compromis politic pe Codul Fiscal

by August 6, 2015 0 comments

Liderul UNPR Gabriel Oprea a lansat joi, intr-o conferinta de presa, o invitatie la consultari pe tema codului fiscal catre toate partidele parlamentare, pentru a “se ajunge la un punct comun”. Oprea a afirmat ca a avut deja intalniri informale cu toti liderii politici, inclusiv cei liberali, care la randul lor au lansat o invitatie partidelor parlamentare pentru a se discuta Codul Fiscal, acestia propunand si o data – 17 august.

Vicepremierul isi arata astfel deschiderea, pentru prima data, la o alta solutie la Codul Fiscal adoptat la sfarsitul sesiunii parlamentare. Pozitia sa e contrara celei a premierului Victor Ponta, care vrea noul Cod in forma radicala – cu taieri de taxe si impozite si scaderea intr-o singura transa a TVA de la 24% la 19% incepand cu 1 ianuarie 2016.

De remarcat ca Victor Ponta (sustinut de ministrii Eurgen Teodorovici si Rovana Plumb) a ramas singurul lider politic care sustine versiunea radicala a noului Cod Fiscal. FMI, Comisia Europeana, Klaus Iohannis, seful BNR, liderii PNL si UDMR au criticat propunerea radicala votata deja de Parlament si intoarsa de presedinte, in timp ce Liviu Dragnea s-a aratat si el deschis unor discutii.

“Decizia UNPR-ului de a incerca sa produca un dialog reprezinta o incercare de a obtine cel mai bun rezultat pentru ca bunastarea romanilor sa nu aiba de suferit. Nu va ascund ca am avut discutii informale cu toti liderii poltici inclusiv de la liberali este importante sa ne intalnim sa discutam pt a obrinte cea mai buna varianta.  Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor politice. Cred ca UNPR este un partid politic credibil,” a declarat Oprea.

Intrebat daca ar fi de acord cu varianta etapizarii scaderii TVA, liderul UNPR a raspuns: ” Luam in calcul tot ce s-a vorbit despre Codul Fiscal. Este important sa ne intalnim si sa discutam”.

UNPR are 62 de parlamentari in acest moment.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.