A aparut dovada: Traian Basescu a fost turnator la Securitate. El ar fi primit 1500 dolari pentru propaganda comunista

A aparut dovada: Traian Basescu a fost turnator la Securitate. El ar fi primit 1500 dolari pentru propaganda comunista

A aparut dovada: Traian Basescu a fost turnator la Securitate. El ar fi primit 1500 dolari pentru propaganda comunista

by September 23, 2015 0 comments

Antena 3 a prezentat marti seara un document, despre care sustine ca e autentic, pe care apare antetul “Departamentului Securitatii Statului” si este datat 16 octombrie 1984, in care este mentionat numele Traian Basescu. Antena 3 sustine ca numele lui Basescu apare in document in contextul implicarii sale directe in “raspandirea materialelor de specifice de propaganda” si ca a primit suma de 1.500 dolari pentru “subventionarea retelei”.

Potrivit postului de televiziune, documentul este adresat sefului Securitatii Statului, general-colonel Iulian Vlad, care era informat cu privire la “dirijarea retelei informative din Port Constanta privind problemele profesionale cu caracter specific muncii operative”.

In documentul prezentat apare scris: “Materialele specifice de propaganda pentru orientarea opiniilor si atragerea simpatiilor s-a realizat prin legatura directa Basescu Traian. Despre Basescu Traian precizam ca isi manifesta pe deplin adeziunea fata de politica PCR si am ordonat sustinerea sa materiala cu suma de 1.500 dolari USA pentru subventionarea retelei in cadrul noilor deziderate”.

Antena 3 pretinde ca Basescu ar fi semnat un raport pentru Securitate

In aceeasi emisiune, Antena 3 a prezentat un document despre care sustine ca este un raport pentru Securitate, semnat de Traian Basescu, in anii in care fostul presedinte era seful Navrom la Anvers, in legatura cu repararea navei Zimnicea. Persoana vizata de pretinsul raport, datat 14.03.1989, ar fi fost comandantul de nava Stan Valentin.

Dezvaluirile intervin in contextul in care surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca Traian Basescu se pregateste sa candideze la sefia PMP, pe 3 octombrie, congres la care ar fi vrut sa schimbe numele partidului in Miscarea Populara.
.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.