Modernizarea drumurilor judetene din Satu Mare, finantate din bani de la Guvernul Romaniei

Modernizarea drumurilor judetene din Satu Mare, finantate din bani de la Guvernul Romaniei

Modernizarea drumurilor judetene din Satu Mare, finantate din bani de la Guvernul Romaniei

by September 17, 2015 0 comments

Guvernul României a alocat judeţului Satu Mare peste 7 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi de autorităţile sătmărene pentru reabilitarea unor drumuri judeţene. Lucrările de întreţinere curentă şi periodică pe DJ 109H, care leagă comuna Turţ de comuna Bătarci, au fost demarate ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi a vicepreşedintelui Mircea Govor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a arătat, cu această ocazie, că lucrările la drumul judeţean dintre Turţ şi Bătarci au fost finanţate de Guvernul României. “Acest drum avea un asfalt foarte prost, au fost foarte multe drumuri care se aflau în această stare. Am reuşit să intervenim la câteva dintre acestea. Un exemplu este şi acest drum dintre Turţ şi Bătarci unde, pe o distanţă de 7 km, Consiliul Judeţean îl reabilitează cu două straturi de asfalt cu bani alocaţi de către Guvernul Ponta”, a arătat Adrian Ştef.

Vicepreşedintele Mircea Govor a precizat că lucrările de reabilitare a drumurilor judeţene vor continua având şi sprijinul Guvernului României.”Reabilitarea acestui drum este o realizare excepţională pentru oamenii din această zonă, este un drum foarte circulat şi foarte deteriorat. Am stabilit cu colegul meu Adrian Ştef, cu şeful Direcţiei Tehnice, Ioan Şereş, şi am stabilit că acest drum trebuie asfaltat. Am primit de la Guvern 7 milioane de lei şi din aceşti bani vom reabilita acest drum şi cel de la Vetiş. Sperăm să încheiem acest an cu cât mai multe drumuri asfaltate şi reabilitate”, a declarat Mircea Govor.

Şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, Ioan Şereş, a făcut câteva precizări tehnice cu privire la lucrările care sunt executate pe acest troson de drum. Astfel, lungimea drumului reabilitat este de 7 km, pe o lăţime de 5 metri.

Vor fi realizate lucrări de aducere la profil a acostamentelor prin tăiere mecanizată, lucrări de tratare a burduşirilor, lucrări de aşternere covor bituminos BA16 în grosime de 4 cm cu aşternere prealabilă a unui strat de egalizare BAD25 în grosime variabilă de 5 cm şi a unui strat geocompozit antifisură, lucrări de completare cu balast a acostamentelor. Valoarea acestei lucrări este de 3,85 milioane de lei sumă alocată de Guvern din sume defalcate din TVA.

Potrivit constructorilor, lucrările la acest drum vor fi finalizate până la mijlocul săptămânii viitoare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.