PNL, in ofsaid! Doar 30 de procente dintre alegatori vor demiterea Guvernului Ponta

PNL, in ofsaid! Doar 30 de procente dintre alegatori vor demiterea Guvernului Ponta

PNL, in ofsaid! Doar 30 de procente dintre alegatori vor demiterea Guvernului Ponta

by September 28, 2015 0 comments

Un sondaj recent realizat de INSCOP releva cat de mult isi doresc de fapt romanii schimbarea Guvernului Ponta, care va fi suspus unei motiuni de cenzura marti.

Chiar daca sondajul este realizat inainte de trimiterea in judecata a lui Victor Ponta, datele raman relevante. Astfel, in ciuda faptului ca PNL se afla in topul preferintelor electoratului, nu sunt majoritari cei care sa doreasca schimbarea Guvernului, a premierului sau sa sustina ideea alegerilor anticipate.

Dintre cei chestionați, 30,4% sunt de acord cu ideea că actualul guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (față de 33,2% în luna iulie) în timp ce 50% sunt în dezacord. Nu știu sau nu răspund la această întrebare 19,6%.

26,9% dintre respondenți consideră că guvernul actual trebuie să rămână în funcție, dar cu un alt prim-ministru, în timp ce 51,7% nu sunt de acord cu această afirmație. Procentul non-răspunsurilor este de 21,4%.

Sunt de acord cu ideea organizării de alegeri anticipate 26,4% dintre cei chestionați (față de 30,3% în luna iulie), în timp ce 62,4% își exprimă dezacordul. Cu alte cuvinte, apetitul populației pentru alegeri anticipate este din ce în ce mai scăzut pe măsură ce ne apropiem de alegerile la termen. Nu știu sau nu răspund la întrebare 11,2% dintre cei chestionați.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.