Traian Basescu: UE nu poate sa oblige niciun stat membru sa accepte refugiati

Traian Basescu: UE nu poate sa oblige niciun stat membru sa accepte refugiati

Traian Basescu: UE nu poate sa oblige niciun stat membru sa accepte refugiati

by September 18, 2015 0 comments

Traian Băsescu a afirmat astăzi că i se pare că liderii europeni sunt în degringolandă. “Începem cu doamna Merkel…Croaţia a spus că nu va mai da drumul, Ungaria spune poftiţi pe aici şi apoi s-a răzgândit. Toată lumea introduce controale la frontieră”, a spus fostul preşedinte. 

“Este o slăbiciune pe care o arată Uniunea Europeană, o lipsă de pregătire pentru un eveniment previzibil. Eu am fost unul dintre cei din Comisia Europeană şi NATO care a avertizat că intervenţiile noastre în Libia, în susţinerea aşa-zisei opoziţiei din Siria nu vor duce decât la ce avem acum”, a detaliat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat că îl preocupă mai puţin “poza deplorabilă a Europei” şi mai mult jocurile de la noi. “În primul rând, dezinformarea. Presa nu a informat că în iunie România a acceptat cotele, în raport cu cifra evaluată atunci. Când ai acceptat nu mai poţi da înapoi. Mai urmează 7000, după aceea 10.000… Cotele au fost acceptate de România”, a mai spus fostul preşedinte.

Conform acestuia, România face o mare greşeală acceptând refugiaţi.

“Toţi liderii europeni vor să împartă refugiaţi şi ieri am aflat cu stupoare de la preşedintele Klaus Iohannis că Uniunea Europeană ne obligă. UE nu poate să oblige niciun stat membru”, a spus acesta, adăugând că procedura de repartizare pe cote a imigranţilor nu există în niciun tratat. România nu poate fi obligată”, a spus Traian Băsescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.