Un gard de sarma ghimpata pe o lungime de 70 de km, la granita Ungariei cu Romania

Un gard de sarma ghimpata pe o lungime de 70 de km, la granita Ungariei cu Romania

Un gard de sarma ghimpata pe o lungime de 70 de km, la granita Ungariei cu Romania

by September 17, 2015 0 comments

Gardul de la graniţa dintre România şi Ungaria este tot mai aproape de a deveni realitate, după ce în ultimele zile a iscat numeroase controverse între autorităţile de la Bucureşti şi Budapesta.

Ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a anunţat că gardul de la frontiera cu Româia ar urma să aibă o lungime de 70 de kilometri. Intenţia autorităţilor de la Budapesta de a ridica un gard care să-i ţină departe pe imigranţii care doresc să ajungă în Ungaria din Serbia. Ministrul Szijjarto a explicat că traficanţii de persoane care acţionează de-a lungul frontierei cu Serbia îşi schimbă ruta din cauza gardului construit acolo, iar presiunea ar urma să vină din direcţia României.

Gardul va începe de la graniţa dintre Ungaria, Serbia şi România, a adăugat el Szijjarto.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis că ridicarea unui gard între două state membre ale UE şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european, precizând că această poziţie a fost comunicată părţii ungare.

Secretarul ambasadei României la Budapesta a fost convocat, marţi, la Ministerul ungar de Externe, în urma afirmaţiilor premierului Victor Ponta cu privire la criza imigranţilor. Ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto a reacţionat de asemenea extrem de dur, miercuri dimineață, spunând că premierul român “și-a pierdut autocontrolul și, prin afirmațiile sale iraționale, jignește întreaga Ungarie”.

Criza imigranţilor a provocat un scandal diplomatic între Romania şi Ungaria. “Problema e de capacitatea noastră logistică de a-i trata pe acei oameni ca pe nişte oameni nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari cu bâta şi cu înseriatul”, a declarat Victor Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.