Alianta DA vrea curatenie in Republica Moldova. Cum ramane insa cu manipularile Moscovei?

Alianta DA vrea curatenie in Republica Moldova. Cum ramane insa cu manipularile Moscovei?

Alianta DA vrea curatenie in Republica Moldova. Cum ramane insa cu manipularile Moscovei?

by October 4, 2015 0 comments

Platforma civica Demnitate si Adevar organizeaza duminica, un nou protest in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN) din Chisinau in cadrul caruia s-a solicitat Curtii Constitutionale sa recunoasca uzurparea puterii in stat de catre guvern, iar moldovenii sunt indemnati la nesupunere civica si greva general Unimedia.O parte dintre protestatri a plecat din PMAN si apoi a blocat intrarea intr-o cladire ce apartine oligarhului Vlad Plahotniuc. Liderul Platformei DA Andrei Nastase i-a rugat sa se intoarca in Piata, dar fara succes. Acestia scandau “Acum ori niciodata” si “Noi suntem, poporul”, noteaza agora.md. Potrivit protestatarilor, “aceasta cladire reprezinta un simbol pentru cetatenii acestui stat capturat”, informeaza ProTV Chisinau. Multimea a inceput sa se imprastie.

Printre solicitari se numara si organizarea unui referendum prin care sa se hotarasca alegerea presedintelui prin vot direct, nu de catre Parlament.
Potrivit ProTV Chisinau de la microfonul de pe scena cetatenii au fost indemnati sa nu-si achite facturile la electricitate si gaz.
Valentin Dolganiuc, membru al Platformei DA a declarat la tribuna ca “In scopul protectiei si asigurarii securitatii protestatarilor, Marea Adunare Nationala hotaraste crearea unei garzi nationale”. Colonelul Anatol Macovei a fost declarat conducatorul structurii, noteaza ProTV Chisinau.
Un grup de delegati ai protestatarilor din PMAN, in frunte cu membrul Platformei “DA”, Andrei Nastase, au fost si in fata Parlamentului si au cerut pentru astazi convocarea unei sedinte a Legislativului.

Grupul s-a imbrancit putin cu scutierii ce pazeau intrarea, vrand sa intre in cladire, dau a renuntat si s-a intors in Piata Marii Adunari Nationale.

Presedintele Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon,  a cerut duminica de urgenta convocarea sedintei extraordinare a Parlamentului. “Astazi e ultima sansa ca sa hotaram problema linistit”, a amenintat Dodon.

Platforma DA organizeaza proteste de mai multe saptamani, iar la inceputul lunii septembrie o parte dintre manifestanti si-au instalat corturi si au ramas in acest punct central al capitalei Republicii Moldova.
Situatia este din ce in ce mai incinsa peste Prut, in conditiile in care, recent, tot in centrul Chisinaului au inceput sa protesteze si sustinatorii partidelor pro-ruse, care au blocat vineri noapte cel mai important bulevard din oras.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.