Cine sunt cei doi notari publici din Sibiu pusi sub acuzare intr-un dosar de retrocedari ilegale

Cine sunt cei doi notari publici din Sibiu pusi sub acuzare intr-un dosar de retrocedari ilegale

Cine sunt cei doi notari publici din Sibiu pusi sub acuzare intr-un dosar de retrocedari ilegale

by October 15, 2015 0 comments

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva unei grup infractional bine organizat in jurul primarului din Selimbar (Sibiu), Daniel Maricuta (foto) care din 2005 a adus prejudicii statului peste 100 de milioane de euro in urma unor retrocedari controversate. Din aceasta retea infractionala ( pusi sub urmarire penala),  fac parte si  doi notari publici , Gabriel Bucsa si Dorin Suciu, cunoscuti ca fiind “oameni de casa” ai lui Klaus Iohannis. Cei doi, impreuna cu parintele unuia dintre ei (Dorin Suciu tatal),  au reprezentat interesele fostului primar al Sibiului, in diferite cazuri de retrocedari dubioase, atat in calitate de edil, cat si in calitate de membru de familie.

Astfel, Dorin Suciu jr. si  Dorin Suciu tatal, l-au ajutat pe Iohannis sa puna mana pe trei case, obtinute in urma unor restituiri dubioase, doua dintre ele pierzandu-le sau fiind pe cale sa le piarda, in urma unor decizii judecatoresti. Celalalt, Gabriel Bucsa este notarul familiei Iohannis din 1990, el fiind cel care si-a pus semnatura pe actele de infiere a copiilor “traficati” de Klaus Iohannis si de sotia sa, imediat dupa Revolutie.

Interesant este faptul ca pana acum, cei doi notari ( Gabriel Bucsa si Dorin Suciu), dar si Dorin Suciu tatal, au  bine protejati in fata legii,  in virtutea relatiei speciale pe care o aveau cu Klaus Iohannis. De exemplu, Dorin Suciu tatal,  a scapat de un dosar penal, in care actualul presedinte si sotia sa,   urma sa fie pus sub urmarire penala pentru fals si uz de fals, in dosarul privind retrocedarea unui imobil din strada Nicolae Balcescu,  pe baza unor acte false care a intrat in proprietatea familiei Iohannis.

In acest caz, a cazut tap ispasitor un secretar de primarie (Porumbacu de Jos, Brasov), care a fost condamnat cu suspendare pentru fals. Procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au recomandat atunci ( 2007)  „ în ceea ce-i privește pe Iohannis Carmen, Lăzurca Georgeta, Baștea Ioan și Suciu Dorin(tatal)- avocat, cauza urmează a fi disjunsă și trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru efectuarea cercetărilor penale necesare soluționării acesteia sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă “. Dar dosarul a disparut dupa ce a fost trimis la Parchetul General.

Un alt dosar penal  in care apare Dorin Suciu( tatal), in cardasie cu Klaus Iohannis, se refera la un caz de retrocedare dubioasa, in vremea in care actualul presedinte era primar al Sibiului. Este vorba despre restituirea unui imobil din strada Avram Iancu nr.1-3, care a ajuns la un prieten al lui Iohannis, Stephan Braune, fost vicepresedinte al PDL. Si acum acest dosar nu a fost solutionat, fiind in acest moment sub cercetare la Politia Sibiu, dupa ce DNA Alba Iulia si-a declinat competentele.

Avocatul Dorin Suciu( tatal) a fost presedinte al Baroului Sibiu. Acesta este cel care a intermediat sau a cumparat drepturile litigioase in cele mai multe dintre cazurile de retrocedare a imobilelor din centrul Sibiului ( si nu numai), constituind o veriga esentiala in reteaua de samsari imobiliari controlata de Iohannis. Avocatul Suciu a aparat familia Iohannis in procesele privind retrocedarea ilegala a  caselor din Magheru 35 si Balcescu 29 si il gasim si  ca intermediar si comparator de drepturi litigioase in restituirile de imobile care au ajuns in proprietatea lui Stepahn Braune( prietenul lui Iohannis).  In tandem cu primarul Sibiului , avocatul Suciu a fost tartorul unui retrocedari pe baza de acte false, cum ar fi imobilele din str. Munteniei 42 si Cetatii 26, care au aparatinut unor sasi ce au parasit Romania. ( citeste si http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1724484-avocatul-suciu-veriga-retrocedarilor-scandaloase-

O relatie trainica de peste 25 de ani a construit Klaus Iohannis si familia sa cu notarul Gabriel Busca. Acesta apare in mai toate afacerile puse la cale de Iohannis, de pe vremea cand era simplu profesor, pana in zilele noastre, cand indeplineste  functia de notar de serviciu al primariei Sibiu. Prima sa semnatura  o gasim in   documentatia necesara pentru adoptiile de copii din anii ’90. Urmarind evolutia ulterioara a cuplului bine sudat Iohannis-Bucsa, putem intelege implicarea directa a primarului in traficul de copii,  imediat dupa Revolutie.

Cu alte cuvinte, putem spune  ca notarul Bucsa s-a implicat in elaborarea actelor de adoptii internationale,  cunoscandu-se  foarte bine cu familia Iohannis.De asemenea, Gabriel Busca a devenit omul de casa al primarului Klaus Iohannis, dupa 2001. Stampila acestuia apare in mai toate procesele de retrocedare dubioase, de care au profitat personal Ioahnnis, oamenii din clica sa, dar si FDGR si Biserica Evanghelica controlate de edilul Sibiului ( presedinte al Forumului intre 2000-2012). De exemplu, Bucsa a semnat documentele pentru retrocedarea cladirilor din centrul orasului, a scolilor gradinitelor sau muzeelor, in special catre FDGR si Biserica Evenghelica. Totodata, toate actele de restituire de proprietati (  precum Curtea de Fier, gradinita 44), care au ajuns in portofoliul unor personaje duboase precum Stephan Braune, ( un apropiat al lui Iohannis) , au trecut prin biroul lui Bucsa.

( ( citeste si: http://ancheteonline.ro/2014/10/reteaua-samsarilor-imobiliari-din-sibiu-controlata-de-iohannis-cum-deveni-proprietar-de-imobil-retrocedat-un-neamt-parasutat-in-romania-dupa-revolutie/)

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.