Cum a pierdut Anca Boagiu functia de vicepresedinte al PPE. Oare de ce mizeaza pe un candidat fantoma la alegerile locale din sectorul 2?

Cum a pierdut Anca Boagiu functia de vicepresedinte al PPE. Oare de ce mizeaza pe un candidat fantoma la alegerile locale din sectorul 2?

Cum a pierdut Anca Boagiu functia de vicepresedinte al PPE. Oare de ce mizeaza pe un candidat fantoma la alegerile locale din sectorul 2?

by October 28, 2015 0 comments

Anca Boagiu a pierdut functia de vicepresedinte al Partidului Popular European ( in cadrul congresului PPE de la Madrid), pe propria mana. Nu au votat-o nici macar colegii sai din PNL, iar UDMR au ales sa sustina un membru FIDESZ, care a inlocuit-o in conducerea PPE, pe Boagiu. Potrivit unor surse PNL, colegii liberali au taxat-o, pe aceasta cale, pe Anca Boagiu si pentru sforile pe care le trage in cadrul organizatiei sectorului 2 in incercarea sa de o impune drept candidat al partidului la alegerile locale de anul viitor, pe Ioana Lazaroiu, numita si doamna “macelar”. Boagiu , in calitatea sa de presedinte al organizatiei PNL sectorul 2, nu a respectat propriile reguli ale partidului si a introdus-o, peste rand pe “doamna macelar”, in competitia interna pentru candidatura in acest sector, fapt ce i-ar fi nemultumit pe liderii PNL de la organizatia Bucuresti ( vezi: http://www.ancheteonline.ro/2015/10/liberalii-o-pun-de-un-blat-cu-neculai-ontanu-doamna-macelar-un-potential-candidat-pnl-la-primaria-sectorului-2/ ). Trebuie precizat ca exista multe divergente intre Anca Boagiu si presedintele PNL Bucuresti, Teodor Atanasiu, unul dintre cei mai influenti lideri ai partidului.

Mai mult, nemultumirile in cadrul PNL sun t legate si de faptul ca multi liberali considera ca daca va candida Ioana Lazaroiu din partea partidului, s-ar ajunge la un blat cu Neculai Ontanu, stiu fiind faptul ca aceasta( care este si consilier local) este o apropiata a primarului de la sectorul 2. Trebuie precizat ca Lazaroiu detine mai multe macelarii la Piata Obor, un fief al clientilor primarului Ontanu.

Mai mult, Anca Boagiu a incercat sa o promoveze la nivel inalt pe Ioana Lazaroiu, pe care a luat-o ca membru in stafful sau , la congresul PPE de la Madrid. Pe pagina sa de Facebook, Ioana Lazaroiu se lauda cu poze in care apare alaturi de seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dar si cu colegi PNL, din delegatia care a participat la congresul PPE( cum ar fi Mircea Toader).

Desi are sanse reduse sa ajunga candidatul PNL pentru alegerile locale din 2016( fiind o persoana fara notorietate, atat inpartid, cat si in sectorul 2), Ioana Lazaroiu, se prezinta peste tot ca fiind “ “de facto” candidatul partidului la aceste alegeri. Pagina sa de Facebook abunda in afise electorale, desi nu suntem in campanie electorala. Precizam ca in aceasta perioada este organizat un sondaj intern in cadrul PNL sectorul 2 pentru desemnarea candidatului partidului, cel care va intra in confruntare cu Neculai Ontanu. ( vezi: https://www.facebook.com/gelaioana.lazaroiu)

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.