Grup infractional constituit pentru retrocedarea ilegala de proprietati, chiar in curtea lui Klaus Iohannis

Grup infractional constituit pentru retrocedarea ilegala de proprietati, chiar in curtea  lui Klaus Iohannis

Grup infractional constituit pentru retrocedarea ilegala de proprietati, chiar in curtea lui Klaus Iohannis

by October 14, 2015 0 comments

Primarul comunei Selimbar, Daniel Maricuta, si apropiatii acestuia, membri ai grupului infractional constituit de edil, ar fi modificat si falsificat documente de punere in posesie, astfel ca, prin interpusi, sa devina proprietari ai terenurilor aflate in zona comerciala sau cea de centura a orasului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la preturi foarte mari, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit acestora, Maricuta, care detine din anul 2000 functia de primar al comunei Selimbar, ar fi constituit impreuna cu persoane din primarie care detin functii de secretar, responsabili cadastru sau consilieri locali, o grupare infractionala ce avea ca scop dobandirea de terenuri aflate pe raza comunei de la persoane care erau indreptatite la reconstituire si vanzarea respectivelor terenuri unor investitori la pret mare.

Astfel, primarul de la Selimbar si alte doua persoane membre ale grupului infractional ar fi modificat si falsificat numeroase documente de punere in posesie pentru a putea face modificarile in ceea ce priveste amplasamentul si suprafata atribuita fiecarei persoane, astfel ca, prin interpusi, sa devina proprietari ai acelor terenuri aflate in zona comerciala sau zona de centura a orasului Sibiu pe care le-au valorificat ulterior la preturi foarte mari, spun sursele citate.

Conform surselor, membrii grupului ar fi identificat persoane care aveau dreptul la reconstituirea sau la constituirea dreptului de proprietate pentru suprafete mari de teren pe care acestia, in frunte cu primarul Maricuta, le-au determinat sa renunte la dreptul lor pentru sume derizorii.

”Satule de drumuri fara rezultat sau amenintate cu acordarea de despagubiri infime, (…) aceste persoane au fost dispuse sa cedeze dreptul lor primarului si celorlalti membri din grupul infractional. Astfel, Melniciuc Maria (membra a comisiei comunale pentru Legea 18/1991- n.r.) s-a ocupat de modificarea tuturor amplasamentelor deja stabilite in fapt in 1991 (…) astfel incat terenul obtinut in asemenea maniera sa fie insumat intr-un bloc compact, intr-o zona cu valoare mare (ex: centura orasului, zona comerciala). Odata eliberat titlul de proprietate, acesta era vandut unui alt membru al gruparii, pentru ca ulterior sa faca obiectul mai multor acte translative de proprietate prin diferite persoane interpuse pentru a i se pierde urma. Ajuns in final in posesia numitilor Iuga Ioan (fost consilier personal al primarului- n.r.) si Droc Emilian Petru, acesta era vandut pentru sume mari de bani investitorilor care au construit blocuri in zona, centre comerciale”, spun sursele judiciare.

Pentru valorificarea terenurilor, Daniel Maricuta si Elena Scumpu, care aveau atributii in eliberarea autorizatiilor si a documentatiilor de constructie, indicau potentialilor investitori sa cumpere teren detinut de Ioan Iuga, la un pret peste cel al pietei, asigurandu-le prin aceasta ca nu vor avea probleme cu eliberarea documentelor si derularea investitiei. In acelasi scop, pentru a nu cumpara teren de la alti proprietari, primarul ar fi dispus ca certificatele fiscale pentru acestia din urma sa fie eliberate cu mentiunea interdictiei de construire, sustin sursele citate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.