Ion Iliescu, scos afara din conducerea PSD. Poate sa vina oricand se sedintele BPN, dar nu va avea drept de vot

Ion Iliescu, scos afara din conducerea PSD. Poate sa vina oricand se sedintele BPN, dar nu va avea drept de vot

Ion Iliescu, scos afara din conducerea PSD. Poate sa vina oricand se sedintele BPN, dar nu va avea drept de vot

by October 19, 2015 0 comments

Ion Iliescu nu mai face parte din Biroul Permanent National al PSD incepand de duminica, atunci cand Congresul Extraordinar a validat cateva modificari la statut prin care BPN se restrange inclusiv prin eliminarea presedintelui de onoare din aceasta structura de conducere centrala. Liviu Dragnea a declarat luni, dupa prima sedinta a noului BPN, ca era necesar ca Iliescu sa fie scos din “acest formalism”, precizand ca fostul presedinte poate participa oricand la sedinte si “sa transmita ceea ce simte”. Aceasta modificare inseamna insa ca Iliescu nu va mai avea drept de vot in cadrul BPN, asa cum s-a intamplat pana acum.

“In Biroul Permanent National domnul Iliescu nu este membru. Membri sunt cei care au fost alesi la Congres in BPN. In schimb, domnul presedinte Iliescu poate participa la orice structura de conducere a acestui partid, la orice structura. Cred ca era o greseala – am si vorbit cu domnia sa acum o saptamana – era o greseala sa il mentinem pe domnul Iliescu in Biroul Permanent National. Presedintele de onoare nu poate sta intr-o structura executiva. Presedinte de onoare este un om care a fondat acest partid, care primeste respectul partidului, dar care nu participa efectiv la structurile executive de conducere ale partidului. Poate sa vina oricand, la orice dezbatere, la orice structura de conducere, sa transmita ceea ce simte ca trebuie sa transmita”, a explicat Liviu Dragnea, intr-o conferinta de presa, la finalul BPN al PSD, citat de Agerpres.

Pe de alta parte, liderul PSD si-a exprimat speranta ca presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, sa fie prezent la cat mai multe astfel de reuniuni. “Nu vine de astazi sau de ieri, vine de la inceputuri, de cand am format alianta de centru-stanga. Imi doresc ca domnul Gabriel Oprea sa vina la sedintele BPN-ului ca partener loial si corect al PSD”, a spus Dragnea.

Amintim ca Ion Iliescu a participat la Congresul PSD de duminica de la Sala Palatului, unde a sustinut un discurs critic la adresa conducerii partidului, inclusiv la adresa faptului ca Dragnea a fost candidat unic la alegerile pentru presedintia partidului.

“E bine ca am facut un exercitiu de democratie directa prin alegerea presedintelui partidului prin votul direct al membrilor, era si mai bine daca aveam o reala competitie, daca se confruntau mai multe proiecte si programe, mai multe oferte. Sper ca vom invata din acest experiment” a afirmat Iliescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.