Sorin Oprescu se plange Ministerului Sanatatii pentru modul in care este tratat in arestul preventiv

Sorin Oprescu se plange Ministerului Sanatatii pentru modul in care este tratat in arestul preventiv

Sorin Oprescu se plange Ministerului Sanatatii pentru modul in care este tratat in arestul preventiv

by October 9, 2015 0 comments

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a trimis o plangere la Ministerul Sanatatii, in care solicita efectuarea de verificari in legatura cu tratamentul medical pe care il primeste in arestul Politiei Capitalei, scrie Agerpres.

In plangerea depusa de avocatii sai, Sorin Oprescu ii cere ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sa verifice daca ii este respectat dreptul la sanatate, deoarece in arestul Politiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzator.

De asemenea, el se plange ca nu primeste o dieta adecvata unei persoane care sufera de diabet.

Plangerea este indreptata impotriva unui medic de la arestul Politiei Capitalei si a sefului acestei institutii, pe care ii acuza ca nu au intreprins demersuri in vederea respectarii indicatiilor medicilor in cazul lui Oprescu.

Curtea de Apel Bucuresti judeca vineri o contestatie depusa de Sorin Oprescu la decizia instantei prin care i-a fost prelungit arestul preventiv cu 30 de zile, in dosarul in care este urmarit penal pentru luare de mita.

Oprescu nu este prezent la proces, deoarece se afla internat la Spitalul Fundeni.

Surse medicale au declarat joi ca Sorin Oprescu a fost internat in Sectia de Terapie Intensiva a Institutului Oncologic Bucuresti, unde urmeaza sa fie pregatit din punct de vedere medical pentru a i se face, in cursul zilei de vineri, un PET/CT (o investigatie imagistica foarte concludenta).

In cazul in care PET/CT-ul va arata ca edilul suspendat al Capitalei nu sufera de o afectiune maligna la plamani, acesta s-ar putea intoarce in arest in cursul zilei de vineri.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost supus unor investigatii amanuntite.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.