Calin Popescu Tariceanu catre Guvernul Ciolos: Tehnocratia ucide democratia

Calin Popescu Tariceanu catre Guvernul Ciolos: Tehnocratia ucide democratia

Calin Popescu Tariceanu catre Guvernul Ciolos: Tehnocratia ucide democratia

by November 17, 2015 0 comments

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, marţi, în şedinţa de plen, premierului desemnat Dacian Cioloş că este”parte a unui plan elaborat în urmă cu un an” care urmăreşte denigrarea Parlamentului, acapararea justiţiei şi anihilarea statului de drept. “Tehnocraţia ucide democraţia”, a spus şeful Senatului.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte al ALDE, susține că, în situația în care Cabinetul Cioloș va primi, marți, votul de încredere al Parlamentului, atunci “democrația reprezentativă va fi destituită”, motiv pentru care parlamentarii formațiunii sale nu vor vota în favoarea învestirii noului Guvern.

“Tehnocraţia ucide democraţia. Instalarea unui guvern prezidenţial va marca trecerea la un regim politic care goleşte de conţinut democraţia reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituţionale, care va pune în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, valorile democratice şi statul de drept, dar care, mai presus de toate, va tranforma Parlamentul într-o formă fără fond”, a spus Tăriceanu în plenul reunit al celor două camere.

Preşedintele Parlamentului a arătat că refuzul partidelor de a-şi asuma formarea Guvernului, în urma presiunii străzii, au permis preşedintelui să declanşeze “o criză de regim, o criză artificială, fără nicio premisă de ordin politic, economic sau social”.

Tăriceanu a mai spus că a văzut în programul de guvernare propus luni de Cioloş că îşi asumă trei măsuri guvernamentale care exced cadrul constituţional. “Nu ştiu cum veţi proceda şi cum v-aţi propus să adoptaţi asemena măsuri, împotriva Constituţiei”, a mai spus Tăriceanu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<