Referatul procurorilor DNA: Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe, prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali

Referatul procurorilor DNA: Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe, prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali

Referatul procurorilor DNA: Judecatoarea Geanina Terceanu a primit mita in doua transe, prima pe stadionul Ghencea si a doua acasa la fratii Becali

by November 20, 2015 0 comments
Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta joi de procurorii DNA dupa ce ar fi primit 220.000 de euro mita,  in perioada 2009 – 2012, pentru a-i achita pe cei 8 oameni de fotbal inculpati si ulterior condamnati in dosarul Transferurilor, ar fi primit o transa de bani in timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din Bucuresti si o alta la locuinta fratilor Ioan si Victor Becali din Pipera, se arata in referatul procurorilor prin care DNA cere, vineri, arestarea preventiva a magistratului, document citat de Agerpres.

Informatia apare in declaratia data in fata anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita: “Dupa o saptamana sau doua, am aranjat o intalnire intre Becali Ioan si judecatoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred ca intre Steaua si Gloria Bistrita. (…) Am stat impreuna cu judecatoarea la loja, dupa care am fost sunat de catre Becali Ioan si mi-a cerut sa o conduc pe aceasta intr-un birou de la tribuna oficiala. Am condus-o pe judecatoare la acest birou, imprejurare in care, de fata cu mine, au inceput discutiile intre Becali Ioan si aceasta. (…) La sfarsitul acestei discutii, Becali Ioan i-a intins un plic cu 10.000 euro judecatoarei, iar aceasta mi-a zis mie sa ii iau eu pana iesim din stadion, motiv pentru care i-am luat de fata cu cei doi”, se arata in declaratie.

Conform sursei, judecatoarea nu s-a atins de bani pana cand a ajuns in masina, unde i-a numarat si a spus ca sunt 10.000 de euro.

Aceeasi persoana a intermediat si o alta intalnire, desfasurata la locuinta fratilor Becali din Pipera, ocazie cu care judecatoarea s-a aratat dispusa sa pronunte o solutie de achitare in dosarul transferurilor din fotbal.

“La locuinta acestora, fratii Becali au inceput sa discute cu judecatoarea, spunandu-i ca vor sa fie achitati in dosarul pe care aceasta ii judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot in cadrul acestei discutii, Becali Victor s-a exprimat fata de aceasta, spunandu-i ca, dupa finalizarea favorabila a dosarului, urmau sa ‘fie foarte generosi’ cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan ca aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan si Becali Victor mi-au spus ca nu aveau pregatiti atatia bani, ci doar 10.000 euro, urmand ca a doua zi sa imi dea diferenta”, se mai arata in declaratie.

La finalul intalnirii, judecatoarea a luat plicul cu bani si l-a bagat in geanta, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiti de la Victor Becali.

Din aceeasi declaratie reiese ca Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu putin timp inainte de pronuntarea hotararii de achitare a inculpatilor din dosarul transferurilor, precum si doua transe de 25.000 de euro si 20.000 de euro dupa pronuntare. De asemenea, judecatoarea ar mai fi primit, tot inainte de pronuntarea achitarilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

Geanina Terceanu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a decis achitarea tuturor celor 8 inculpati din dosarul Transferurilor, pe 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, pe 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse intre 3 si 8 ani de inchisoare.

Geanina Terceanu a fost prezentata vineri, alaturi de fostii impresari Ioan si Victor Becali, Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Judecatoarea este acuzata de luare de mita, iar fostii impresari sportivi Ioan si Victor Becali de dare de mita. In dosar este urmarit penal pentru dare de mita si Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, la data faptei.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.