Traian Basescu: As fi un exceptional premier. Nu exista in politica un om mai bun ca mine

Traian Basescu: As fi un exceptional premier. Nu exista in politica un om mai bun ca mine

Traian Basescu: As fi un exceptional premier. Nu exista in politica un om mai bun ca mine

by November 25, 2015 0 comments

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a afirmat marţi seara că ar fi un foarte bun premier, susţinând că primul lucru care trebuie făcut în situaţii de criză este să-ţi salvezi ţara.

“Aş fi un excepţional premier. Nu avem în politică un om care să fie mai bun premier decât aş fi eu. Nu aş mai tăia salariile şi pensiile, decât dacă o situaţie de criză ar impune acest lucru”. (…) Eşti pe navă şi obiectivul tău este să aduci echipajul la chei. Aduceţi-vă aminte ce spuneam în plină criză 2009 – 2010: îmi asum responsabilitatea să duc nava ‘România’ la chei liniştit. Ca să-ţi salvezi echipajul… degeaba te rogi la Dumnezeu să salvezi echipajul, dacă nu eşti suficient de priceput să salvezi nava. Deci primul lucru care trebuie făcut în situaţii de criză (…) este să-ţi salvezi ţara. Dacă îţi salvezi ţara îţi salvezi şi poporul. Dacă nu salvezi ţara o scufunzi în umilinţă” a declarat Traian Băsescu la Romania tv, susţinând că ar fi “un premier mai bun decât Dacian Cioloş” şi că, dacă ar fi în locul acestuia, “şi-ar da demisia”.

“Tăierile m-au costat enorm. Cineva trebuie să-şi asume şi treaba asta. Nu am crezut că pe timp de criză, soluţia este să măreşti fiscalitatea. Dacă măream taxele, ce garanţie aveam că vom colecta banii aceia? Atunci am spus că facem o reducere la bugetul de stat. Situaţia devenise imposibilă. Ajunsesem să ne împrumutăm cu dobânzi uriaşe ca să plătim pensiile şi salariile.”, a detaliat Băsescu.

Referindu-se la co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, Traian Băsescu a arătat că este vorba despre un politician tânăr cu care are însă “o singură problemă”. “Am o singura problema cu ea, probabil că mi se datorează. Nu reţin decât nişte lozinci după ce vorbeşte o ora la o emisiune. Spune nişte clişee pe care le repetă într-una. Nu are forţa să creeze idei, atitudine, să trateze.”, a afirmat Băsescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.