Dezordine totala in Republica Moldova. Noul Guvern a fost investit in secret. Manifestantii pro-rusi asediasera Parlamentul

Dezordine totala in Republica Moldova. Noul Guvern a fost investit in secret. Manifestantii pro-rusi asediasera Parlamentul

Dezordine totala in Republica Moldova. Noul Guvern a fost investit in secret. Manifestantii pro-rusi asediasera Parlamentul

by January 21, 2016 0 comments

Zi crucială pentru noul Guvern moldovean condus de Pavel Filip. Membrii Executivului au depus jurământul în cursul nopţii de miercuri spre joi, la sediul Preşedinţiei, în timp ce Parlamentul era luat cu asalt de aproape 2.000 de protestatari, care au pătruns cu răngile în clădirea instituţiei. Informaţia potrivit căreia membrii noului Guvern au depus jurământul târziu în noapte a fost dezvăluită de serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova. Astăzi sunt aşteptate noi proteste.

„Un pas înainte în direcția consolidării stabilității politice”, astfel a calificat Guvernul României învestirea noul Cabinet de Miniștri de la Chișinău. De asemenea, Executivul român și-a exprimat speranţa că Guvernul condus de Pavel Filip „va reconfirma, prin voinţă politică şi acţiune concretă, un angajament pro-european solid şi credibil”, scrie EVZ Moldova.

„Guvernul României îşi exprimă speranţa că noul Executiv de la Chişinău va reconfirma, prin voinţă politică şi acţiune concretă, un angajament pro-european solid şi credibil, care să conducă la aplicarea cuprinzătoare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprofundarea serioasă a reformelor, precum şi la consolidarea statului de drept şi a stabilităţii macroeconomice în beneficiul tuturor cetăţenilor.

Totodată, formarea Guvernului creează cadrul necesar pentru abordarea decisivă, fără răgaz, a provocărilor interne acumulate în ultima perioadă, în întâmpinarea aşteptărilor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

Și președintele Klaus Iohannis salută învestirea noului Guvern al Republicii Moldova.

Iohannis, susţine că, prin învestirea noului Guvern, care îşi declară prioritară opţiunea proeuropeană, Republica Moldova a realizat un pas important în depăşirea crizei politice.

„Stabilitatea acestui stat este importantă atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Noul Guvern de la Chişinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante trebuind să fie demarate şi realizate. Urmăresc cu atenţie evoluţia de pe scena politică de la Chişinău şi îi asigur pe partenerii noştri de întregul sprijin al României”, scrie în mesajul oficialului român transmis de Preşedinţia de la Bucureşti.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.