Premierul Dacian Ciolos refuza sa elaboreze o ordonanta de urgenta pentru doua tururi de scrutin

Premierul Dacian Ciolos refuza sa elaboreze o ordonanta de urgenta pentru doua tururi de scrutin

Premierul Dacian Ciolos refuza sa elaboreze o ordonanta de urgenta pentru doua tururi de scrutin

by January 29, 2016 0 comments

Răsturnare de situaţie, la Guvern, privind modificarea legii electorale. Premierul Dacian Cioloş renunţă la ordonanţa pentru alegerea primarilor în două tururi, după ameninţările lui Liviu Dragnea cu boicotul PSD, potrivit unor surse citate de România TV.

Decizia de la Guvern, privind legea electorală a venit după ce liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat, joi, că dacă prin mijloace “abuzive” se va schimba legea alegerilor locale, atunci PSD nu va participa la alegeri. Totodată, şeful PSD a reiterat intenția PSD de a boicota alegerile locale, în cazul schimbării “abuzive și nedemocratice” a legii prin care sunt aleși primarii din țară.

Am discutat în grupuri şi comitetul Executiv Naţional despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră este foarte clară. În cazul în care prin mijloace abuzive şi nedemocratice s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale“, a precizat şeful PSD.

Dragnea a anunțat că această decizie a fost votată și în Comitetul Executiv al partidului.

Liviu Dragnea a precizat că PSD poate să câștige alegerile locale indiferent de forma legii, însă a subliniat că din punct de vedere procedural nu există niciun argument care să justifice modificarea legii electorale, cu doar câteva luni înainte de alegeri.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.