CCR: Probele obţinute prin interceptări ale SRI, chiar şi cu mandat de la judecător, nelegale
by Ancheteonline February 17, 2016 0 commentsProbele obţinute prin interceptări ale SRI, chiar şi cu mandat de la judecător, pot fi considerate nelegale, după ce judecătorii constituţionali au decis că articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedură Penală, referitor la punerea în executare a mandatului nu respectă legea fundamentală, scrie mediafax.ro, care citează gândul.info.
Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Codul de Procedură Penală care reglementează supravegherea tehnică din timpul cercetării penale, mai exact articolul care arată cine execută această supraveghere (interceptări ale comunicaţiilor, înregistrări audio-video ambientale), notează sursa citată.
Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit că articolul 142, alineatul 1, din Codul de Procedură Penală referitor la punerea în executare a mandatului, este neconstituţional. Articolul respectiv arată că „procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune ca aceasta să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului”.
CCR arată că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” nu respectă Constituţia şi este neclară, pentru că nu spune explicit la cine se referă, menţionează sursa.
Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/interceptarile-facute-de-sri-la-cererea-procurorilor-neconstitutionale-15077705
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.