Consiliul Judetean Satu Mare vine in sprijinul Grupurilor de Actiune Locala

Consiliul Judetean Satu Mare vine in sprijinul Grupurilor de Actiune Locala

Consiliul Judetean Satu Mare vine in sprijinul Grupurilor de Actiune Locala

by February 29, 2016 0 comments

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de ieri cele patru proiecte de hotărâre privind aderarea la cele patru Grupuri de Acţiune Locală (GAL) din judeţ, cu scopul de a sprijini aceste asociaţii până la implementarea noilor strategii.

După votul în unanimitate al consilierilor, Consiliul Judeţean este asociat în GAL Zona Sătmarului, GAL Ţara Oaşului, GAL Sud-Vest Satu Mare şi GAL Someș Codru, şi se angajează la plata unei sume anuale de 150.000 de lei.

De asemenea, consilierii au votat reprezentantul Consiliului Judeţean în cele patru GAL-uri, în persoana Biancăi Buda.

Potrivit preşedintelui Adrian Ştef, sprijinirea GAL-urilor este importantă deoarece prin acestea se implementează în judeţ proiecte europene în valoare de milioane de euro.

După numărul proiectelor etalate, multe – ca de obicei, trebuie că la Consiliul Judeţean Satu Mare se munceşte. Cu o singură excepţie, toate proiectele au primit avizul comisiilor de specialitate – Juridică, Economică Financiară, Dezvoltare Regională, Protecţia Mediului, Invăţământ, Realizărilor Publice.

Vom avea trasee montane în Oaș
La punctul 12 s-au iscat niscaiva neînţelegeri, însă, noroc cu un consilier vigilent, care a atras atenţia asupra faptului că nu există M-ţii Igniş ci doar Vârful Igniş cu apartenenţă arealului Gutâi, discuţiile păreau a se limpezi dar, în final, s-a hotărât convocarea unei şedinţe extraordinare în care să fie dezbătut acest proiect pe îndelete; deoarece şi traseele turistice propuse spre amenajare nu erau tocmai kosher… Conform afirmaţiilor făcute de Adrian Ştef, încă în această săptămână urmează a fi organizată şedinţa în care va fi dezbătut acest proiect.

Precizarea dr. Enătescu
Academicianul dr. Virgil Enatescu a tinut sa accentueze informarea publicului larg, a tuturor primarilor si doctorilor “cu nu stiu cate diplome…” despre subiectul de actualitate e.coli. Nu are nicio legatura cu vaccinul, cum se straduiesc unii sa prezinte fierbinteala.

Igienizarea toaletelor !! 50% din WC-uri, la nivel de tara, nu respecta normele de igienizare !! Primarii din mediul rural sa faca bine si sa-si asigure retele de canalizare; grupurile sanitare facute dupa nevoi “imediate” pericliteaza stratul panzei freatice. Culturile de legume ajung sa fie stropite cu apa infectata. Fara aceste masuri, necazuri au sa mai fie !!

Emanuel Gyenes şi sprijinul CJSM
Pilotul Autonet Motorcycle Team, Emanuel Gyenes a ţinut să mulţumească, la finalul şedintei, pentru sprijinul acordat de către CJSM, datorită căruia a reuşit să-şi achiziţioneze motocicleta de concurs şi a putut participa la Raliul Dakar 2016.

Preşedintele Adrian Ştef a precizat că pilotul va fi susţinut în continuare, aşa cum şi alţii care doresc să sporească notorietatea Sătmarului se vor bucura de sprijinul Consiliului Judeţean.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.