Cum a vrut primarul Gheorghe Falca sa transforme Aradul in capitala refugiatilor din Siria

Cum a vrut primarul Gheorghe Falca sa transforme Aradul in capitala refugiatilor din Siria

Cum a vrut primarul Gheorghe Falca sa transforme Aradul in capitala refugiatilor din Siria

by February 2, 2016 0 comments

Scandalul este cat casa la Arad. Primarul Gheorghe Falca este acuzat din toate partile ca el, de la sine putere, fara sa-si consulse alegatorii,  a propus ca Aradul sa devina, in Romania, capitala  refugiatilor  din zonele arabe de conflict. Folosindu-se de acest subiect fierbinte, el a promovat intentia de a aduce mii de imigranti straini in orasul de pe  Mures, in dosarul de candidatura pentru Capitala Culturala Europeana din 2021. Falca  nu a reusit sa castige dosarul “Aradul, capitala europeana in 2021”, dar sigur are sanse sa transforme urbea sa, in capitala romaneasca a refugiatilor arabi.

Fiind prost consiliat, Falca a dorit sa arate la nivelul UE ca municipiul Arad este un oras european, deschis catre multiculturalism si toleranta. Dupa ce a izbucnit scandalul legat de faptele reprobabile ale refugiatilor intr-o serie de state, cum ar fi Germania si Belgia si dupa ce a observat reactiile critice ale populatiei romanesti, Gheorghe Falca nu a stiut “pe unde sa-si scoata camasa”. Asa a mers din minciuna in minciuna, iar presa locala si partidele politice au reactionat foarte dur fata de pozitia edilului. Mai ales ca aradenii au aflat ca sunt nevoiti, prin propunerea facuta de Falca, sa fie gazdele catorva mii de imigranti veniti din Siria, Irak, Afganistan.

Ziarul livearad.ro scoate in evidenta lipsa de onestitate lui Falca in fata propriilor cetateni:

Minciuna primarului Gheorghe Falcă cu privire la refugiați a avut picioare extrem de scurte. După ce dimineaţă am publicat detalii din dosarul de candidatură depus de Primăria Arad pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, în care scrie negru pe alb că primarul Gheorghe Falcă a solicitat Guvernului României repartizarea la Arad a unui număr semnificativ de refugiați din Orientul Mijlociu, iată că avem și o confirmare oficială cu privire la acest demers. (http://www.livearad.ro/exclusiv-falca-a-cerut-repartizarea-de-refugiati-la-arad-iata-documentul/).

Confirmarea vine din partea Ministerului Culturii, care a publicat pe site-ul oficial al competiției Capitală Europeană a Culturii 2021 (capitalaculturala2021.ro), toate dosarele de candidatură depuse de orașele intrate în competiție, inclusiv cel al municipiului Arad. Dosarul Aradului poate fi consultat atât în limba română (vezi aici, pagina 12), cât și în limba engleză (vezi aici, pagina 12).

Așa cum scriam și în materialul anterior, în dosarul de candidatură apare negru pe alb faptul că primarul Gheorghe Falcă a solicitat Guvernului repartizarea la Arad a unui număr important de refugiați. „Aradul nu a izolat refugiații în ghetouri, nu i-a marginalizat la periferie, nu le-a creat un sistem de educație excluziv, ci i-a integrat fără compromisuri. A fost o gazdă bună pentru refugiați în al Doilea Război Mondial. După același model, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a cerut în luna octombrie 2015 Guvernului României repartizarea la Arad a unui număr semnificativ de refugiați din Orientul Mijlociu, pentru a fi integrați într-o cultură a respectului față de valorile europene și drepturile fundamentale ale omului! Ca reacție imediată, Universitatea Privată „Vasile Goldiș” din Arad oferă gratuit locuri la facultate și la Liceul Particular, pentru refugiați, iar Asociația 10 LOOK OUT EUROPE „Vis de Copil” pune la dispoziție sprijin logistic și cazare. Există, așadar, o solidaritate la nivel individual, dar și o reacție instituțională imediată la nivelul orașului în această dramă. Mesajul Aradului către Europa este: „Iată, așa se procedează !“, scrie în dosarul de candidatură depus sub semnătura primarului Gheorghe Falcă.

Încă o dată, credem că se impune ca primarul Gheorghe Falcă să demisioneze, fiindcă a mințit un oraș întreg, susținând că nu a cerut niciodată refugiați la Arad.

Cititi articolul complet la : (http://www.livearad.ro/ministerul-culturii-confirma-falca-a-cerut-refugiati-la-arad-vezi-dosarul-complet-arad2021/)

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<