Dezastru in Alep dupa ofensiva armatei siriene

Dezastru in Alep dupa ofensiva armatei siriene

Dezastru in Alep dupa ofensiva armatei siriene

by February 5, 2016 0 comments

Ofensiva militara a guvernului sirian in jurul orasului Alep a dus la exodul a cel putin 15.000 de persoane, iar ofensiva a presupus si 13 lovituri aeriene asupra unor unitati medicale in ianuarie, potrivit ONU, citata de Reuters.

“ONU confirma ca cel putin 15.000 de persoane parasesc nordul orasului Alep iar zeci de mii se pare ca s-au adunat la frontiera cu Turcia”, a declarat o purtatoare de cuvant a Organizatiei Natiunilor Unite.

“Sursele locale spun ca, desi frontiera turca ramane inchisa pentru trecerea civililor, cei care au nevoie de ingrijire medicala urgenta sunt tratati in spitale locale din Turcia”.

Un inalt diplomat rus a spus vineri ca trimisii opozitiei siriene la negocierile mediate de ONU ar trebui sa salute ofensiva guvernamentala pentru ca tinteste militantii islamisti, nu sa paraseasca discutiile.

“De ce opozitia care a parasit Geneva s-a plans despre ofensiva din Alep, care este de fapt impotriva Jabhat al-Nusra si altor grupuri extremiste radicale”, a spus Alexey Borodavkin, ambasadorul Rusiei la ONU in Geneva.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<