Iohannis dă înapoi: Am înţeles mesajul pe care l-am primit via Facebook. Vreau să se impună legea

Iohannis dă înapoi: Am înţeles mesajul pe care l-am primit via Facebook. Vreau să se impună legea

Iohannis dă înapoi: Am înţeles mesajul pe care l-am primit via Facebook. Vreau să se impună legea

by February 20, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis bate în retragere după ce, în urma declaraţiilor sale în scandalul ANAF vs. Antene, mii de internauţi i-au retras ”like -urile” de pe pagina de Facebook şi a primit critici vehemente din partea societăţii civile.

Potrivit mediafax.ro, Iohannis a declarat, la Bruxelles, că înţelege foarte clar mesajul pe care românii i l-au dat pe Facebook după declaraţiile sale pe tema Intact, el dând asigurări că nu a avut şi nu are nicio intenţie de a apăra pe cineva în faţa legii.

În declaraţiile de presă susţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă, la finalul Consiliului European, şeful statului a ţinut să aducă lămuriri pe marginea declaraţiilor făcute miercuri pe tema Intact, notează sursa citată.

”În timp ce am negociat aici la Bruxelles toate aceste lucruri, în spaţiul public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni. Am făcut această afirmaţie miercuri fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acţiune aşa cum a fost ea concepută să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenţionat. Ulterior am aflat că această afirmaţie a mea care a vrut doar să atragă atenţia că este posibil să fie afectată libertatea presei a fost interpretată în foarte multe feluri, poate şi datorită faptului că m-am exprimat foarte succint”, a spus preşedintele, conform mediafax.ro.

El a respins faptul că şi-ar fi “schimbat abordarea”, aşa cum s-a “vehiculat”, şi a insistat asupra faptului că va apăra statul de drept.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-despre-tema-intact-am-inteles-foarte-clar-mesajul-pe-care-l-am-primit-via-facebook-vreau-sa-se-impuna-legea-eu-nu-sunt-apropiat-de-aceasta-televiziune-de-acest-trust-de-presa-15081440

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.