Rugăciunea se poate face oriunde. Patriarhul Kirill al Rusiei s-a rugat pentru lume în Antarctica

Rugăciunea se poate face oriunde. Patriarhul Kirill al Rusiei s-a rugat pentru lume în Antarctica

Rugăciunea se poate face oriunde. Patriarhul Kirill al Rusiei s-a rugat pentru lume în Antarctica

by February 18, 2016 0 comments

După periplul din America Centrală, unde s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, la Havana, patriarhul Kirill, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, a făcut, in premiera, o vizită în Antarctica, unde s-a rugat pentru planetă, scrie hotnews.ro care preia presa internaţională.

Patriarhul Kirill a zburat de la Punta Arenas din Chile pana la statia ruseasca Bellingshausen de pe Insula King George, devenind primul sef al Bisericii Ortodoxe Ruse care viziteaza al saptelea continent. Statia, unde stau permanent 30 de cercetatori care studiaza conditiile meteorologice, mamiferele marine si calota glaciara, este denumita dupa capitanul marinei ruse imperiale Fabian von Bellingshausen, care este creditat cu descoperirea Antarcticii in 1820, notează sursa citată.

Patriarhul a tinut o slujba religioasa in cea mai sudica biserica ortodoxa rusa, si singura de pe continent – o structura din lemn construita in muntii Altai din Rusia si trimisa in Antarctica in 2003.

Dupa ce a stropit cu apa sfintita cercetatorii polari si a tinut o slujba de pomenire pentru cei 64 de exploratori rusi care au murit in Antarctica, patriarhul Kirill a avut ocazia sa se bucure de vara antarctica, temperaturile fiind usor peste limita de inghet, mentionează sursa.

Citiţi mai multe pe http://www.hotnews.ro/stiri-international-20806340-video-seful-bisericii-ortodoxe-ruse-vizita-antarctica-unde-intalnit-pinguinii.htm

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.