Se aprinde Valea Jiului? Minerii de la Vulcan se solidarizează cu cei de la Mina Lonea

Se aprinde Valea Jiului? Minerii de la Vulcan se solidarizează cu cei de la Mina Lonea

Se aprinde Valea Jiului? Minerii de la Vulcan se solidarizează cu cei de la Mina Lonea

by February 23, 2016 0 comments

Situaţia din Valea Jiului devine tot mai tensionată.

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Lonea se află blocaţi în subteran de mai bine de 24 de ore, iar în jur de 250 ortaci de la Mina Vulcan s-au solidarizat cu protestul colegilor lor, scrie mediafax.ro.

Cincizeci dintre minerii din Valea Jiului care protestează de luni au avut nevoie de îngrijiri medicale, declară Ioan Ciubotaru Ioan, secretarul general al sindicatului “Muntele”, iar directorul Complexului Energetic Hunedoara şi-a dat demisia.

Potrivit sursei citate, Ioan Ciubotaru, secretarul general al sindicatului “Muntele”, a declarat că la Mina Vulcan sunt blocaţi, marţi seara, 450 de ortaci, care-l aşteaptă pe administratorul special al CEH, Dan Agrişan, şi pe prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Potrivit lui Ciubotaru, un număr de 50 de mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece nu au oxigen în subteran, informează mediafax.ro.

Pe de altă parte, directorul Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu, numit de doar circa o săptămână în funcţie, şi-a dat demisia. În locul lui Stancu a fost numit Cosmin Chiuzan, un fost director al Minei Vulcan.

Administratorul special al CEH, Dan Agrişan, şi prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea, ei urmând apoi să meargă la Mina Vulcan.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/social/minerii-din-mina-lonea-continua-protestul-50-de-protestatari-au-avut-nevoie-de-ingrijiri-medicale-ortacii-din-mina-vulcan-solidari-cu-cei-de-la-lonea-foto-video-15084280

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.