Tensiuni. În Norvegia a apărut gruparea ”Soldaţii lui Allah” ca răspuns la ”Soldaţii lui Odin”

Tensiuni. În Norvegia a apărut gruparea ”Soldaţii lui Allah” ca răspuns la ”Soldaţii lui Odin”

Tensiuni. În Norvegia a apărut gruparea ”Soldaţii lui Allah” ca răspuns la ”Soldaţii lui Odin”

by February 27, 2016 0 comments

Ca raspuns la gruparea  „Soldatii lui Odin”, care si-a propus sa mentina ordinea pe strazile din Norvegia, un grup de musulmani a fondat gruparea „Soldatii lui Allah”, scrie site-ul aktual24.ro.

„Drept raspuns la patrulele ‘Soldatilor lui Odin’, noi, musulmanii am ales ca cream un grup care, mai intai, va patrula strazile din Oslo, pentru a incuraja binele si pentru a preveni raul”, a transmis o sursa din mediul islamist, prin ceea ce pare a fi un comunicat din partea gruparii, conform sursei citate.

Oficial, grupul se numeste „Jundullah”, in traducere „Soldatii lui Allah”. Cineva, care pretinde ca ar fi membru al grupului amintit, a trimis un mesaj presei in care spune cum vor fi imbracati soldatii grupului. In hanorace negre, la fel ca „Soldatii lui Odin”, insa cu insemne islamiste.

Potrivit sursei, Serviciul de securitate al politiei norvegiene a refuzat sa comenteze subiectul, dar un deputat al Partidului Laburist a condamnat ferm ambele grupari.

„Haiducia nu face parte din sistemul legal norvegian, indiferent ca faci ordine in numele lui Allah sau al lui Odin. Presupun ca politia, care este singura ce are autoritatea de a patrula pe strazi si de a folosi forta cand se impune, urmareste indeaproape aceste grupari”, a spus deputatul, citat de The Local.

Citiţi mai multe pe http://www.aktual24.ro/soldatii-lui-allah-musulmanii-din-norvegia-isi-fac-propria-militie-vor-patrula-pe-strazi/

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.