Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu: Postul ne dezvăluie dependenţele noastre

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu: Postul ne dezvăluie dependenţele noastre

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu: Postul ne dezvăluie dependenţele noastre

by March 14, 2016 0 comments

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, afirmă că postul scoate la iveală dependențele noastre și ne face să ne dăm seama cât suntem de atașați de programul și de obiceiurile noastre, ierarhul apreciind că efectele acestuia sunt binefăcătoare, inclusiv din punct de vedere medical, pentru trup și pentru suflet, scrie agerpres.ro.

”Postul scoate la iveală dependențele noastre. Când ajunăm sau când postim cu pâine și apă, se aprind niște luminițe care ne aduc în minte: cafeaua, țigara, vinul, ciocolata ș.a. Postul ne face să ne dăm seama cât suntem de atașați de programul nostru, de obiceiurile noastre. Când ajunăm sau când postim, vom descoperi bucuria libertății.(…). Când postim, ne debarasăm de multe lucruri din viața noastră, pe care “vrăjmașul” le-ar putea utiliza”, menționează arhiepiscopul Irineu într-un mesaj transmis credincioșilor, luni, la începutul Postului Mare, conform sursei.

Arhiepiscopul Irineu spune că, în Postul Mare, Biserica oferă fiecărui om prilejul de a-și înnoi viața duhovnicească prin post.

“Puterea satanei și a răului scade atunci când postim. De îndată ce-i oferim lui Dumnezeu ceva ce atinge trupul nostru, putem spune că I ne dăruim cu adevărat. Este ușor să dăm din banii noștri, din timpul nostru, să spunem o vorbă bună ori chiar să facem un serviciu sau altul”, arată înaltul ierarh ortodox.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/social/2016/03/14/arhiepiscopul-irineu-postul-scoate-la-iveala-dependentele-noastre-13-17-48

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.