Biserica Ortodoxă Română va deschide spitalul din Negrești, închis în 2011 de guvernul Boc

Biserica Ortodoxă Română va deschide spitalul din Negrești, închis în 2011 de guvernul Boc

Biserica Ortodoxă Română va deschide spitalul din Negrești, închis în 2011 de guvernul Boc

by March 3, 2016 0 comments
Închis în anul 2011 de către guvernul condus de Emil Boc, Spitalul Orășenesc Negrești (jud. Vaslui) va fi cedat spre administrare cu titlu gratuit Bisericii Ortodoxe Române, au anunțat autoritățile locale, scrie activenews.ro.
Conform sursei, primarul Vasile Voicu a anunțat că primăria nu are fonduri pentru redeschiderea spitalului, purtând în acest sens discuții cu reprezentanții BOR.
Spitalul Orășenesc Negrești a fost închis în anul 2011 de guvernul Boc alături de alte unități din țară. Clădirea are patru etaje, iar pavilionul principal se află în stare de degradare.
“Reprezentanții Protoieriei Vaslui și ai Episcopiei Hușilor au fost de acord, urmând ca discuțiile să fie definitivate la nivelul Patriarhiei. Le-am explicat în ce condiții se prezintă clădirea, că trebuie renovată, fiind, practic, o casă părăsită de ani de zile. Noi le dăm imobilul în administrare cu titlu gratuit pe o perioadă lungă de timp, de câteva zeci de ani, însă vor trebui făcute investiții”, a declarat primarul orașului Negrești, Vasile Voicu, pentru News.ro, scrie activenews.ro.
Autoritățile locale își doresc ca reprezentanții bisericii să redeschidă acele secții care existau la momentul încetării activității spitalului în 2011, respectiv Pediatrie, Interne, Ginecologie și Chirurgie.
Citiţi mai multe pe http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Biserica-Ortodoxa-Romana-va-deschide-Spitalul-Orasenesc-Negresti-inchis-de-politicieni-in-2011-130623
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.