Ce ţi-e şi cu politica…Marea Britanie ar vrea ieşirea din UE, iar Scoţia vrea independenţa faţă de Londra

Ce ţi-e şi cu politica…Marea Britanie ar vrea ieşirea din UE, iar Scoţia vrea independenţa faţă de Londra

Ce ţi-e şi cu politica…Marea Britanie ar vrea ieşirea din UE, iar Scoţia vrea independenţa faţă de Londra

by March 13, 2016 0 comments

Încurcate sunt căile politicii europene…

Partidul Național Scoțian (SNP) va lansa în această vară o nouă “inițiativă” pentru a-i convinge pe scoțieni să își ceară independența, a anunțat sâmbătă șefa acestuia, Nicola Sturgeon, la un an și jumătate după referendumul câștigat de adversarii autodeterminării, notează AFP, conform agerpres.ro.

Potrivit sursei, pe 18 septembrie 2014, scoțienii au respins independența cu 55% din voturi, însă, departe de a fi descurajați de acest eșec, naționaliștii din regiunea nordică a Marii Britanii nu au făcut un secret că doresc să se lanseze din nou în aceeași aventură.

“Visul nostru este cel al unei Scoții independente. Să ne putem conduce destinul, să deveni artizanii propriului viitor”, a declarat Nicola Sturgeon într-un discurs ținut la Glasgow în fața a 3.000 de simpatizanți ai partidului de stânga.

“De aceea, pot să vă spun că SNP va lansa în această vară o nouă inițiativă pentru a mobiliza sprijinul în favoarea independenței”, a adăugat cea care ocupă, de asemenea, funcția de premier al regiunii respective.

Șefa SNP s-a exprimat cu ocazia congresului de primăvară al partidului său, destinat să pregătească alegerile parlamentare locale care vor avea loc în mai și în cursul cărora își va pune mandatul în joc. Ultimele sondaje indică o victorie a SNP cu 45% din voturi, cu mult în fața laburiștilor (20%) și a conservatorilor (15%).

“Vom ajunge la independență numai dacă vom reuși să convingem majoritatea cetățenilor noștri că este vorba despre ce e mai bine pentru țara noastră”, a adăugat Nicola Sturgeon.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/externe/2016/03/13/scotia-nationalistii-sunt-pregatiti-pentru-o-noua-lupta-in-favoarea-independentei-02-03-13

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.