Dan Adamescu, sub control judiciar cu o cauţiune de 40 milioane lei, a decis DNA

Dan Adamescu, sub control judiciar cu o cauţiune de 40 milioane lei, a decis DNA

Dan Adamescu, sub control judiciar cu o cauţiune de 40 milioane lei, a decis DNA

by March 7, 2016 0 comments

Procurorii DNA îl cercetează pe omul de afaceri Dan Adamescu sub control judiciar, stabilindu-i o cauţiune în valoare de 40 de milioane de lei, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra, informează mediafax.ro.

Procurorii au dispus un termen de zece zile pentru plata cauţiunii însă în acest interval omul de afaceri poate contesta la instanţă măsura luată de procurorii, decizia DNA devenind definitivă doar dacă va fi menţinută de judecători.

Conform sursei, procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A, în perioada 2011 – 2013, atunci când “a administrat în mod defectuos societatea ASTRA, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate”.

DNA transmite printr-un comunicat de presă că administrarea defectuoasă a constat în “utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii Astra, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/social/omul-de-afaceri-dan-adamescu-cautiune-in-valoare-de-40-de-milioane-de-lei-intr-un-dosar-al-dna-15098720

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.