La noi de ce nu se poate? Slovenia a decis să limiteze imediat primirea migranților

La noi de ce nu se poate? Slovenia a decis să limiteze imediat primirea migranților

La noi de ce nu se poate? Slovenia a decis să limiteze imediat primirea migranților

by March 9, 2016 0 comments

Guvernul Sloveniei a anunțat că începând de la miezul nopții de marți spre miercuri va limita intrarea migranților, urmând să fie acceptați numai cei care doresc să solicite azil în această țară ori cei care vin în Europa din rațiuni umanitare, transmit agențiile AFP și Reuters, citate de agerpres.ro.

Conform sursei, accesul în Slovenia va fi permis numai ‘străinilor care îndeplinesc condițiile de intrare în țară’, celor care doresc să ceară azil, precum și migranților selectați ‘de la caz la caz, în funcție de motivul umanitar și în acord cu regulile spațiului Schengen’, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul sloven de Interne.

Prin urmare, ‘ruta Balcanilor este practic închisă pentru migranți’, a reacționat imediat guvernul de la Belgrad, menționând că Serbia va fi nevoită să ia măsuri similare pentru ca migranții să nu rămână blocați pe teritoriul ei.

Anul trecut circa un milion de migranți au ajuns în Grecia, venind mai ales din Orientul Mijlociu, iar de la începutul acestui an numărul lor este de circa 130.000. Ei pornesc de pe coasta turcă a Mării Egee folosind de regulă bărci pneumatice și debarcă în insulele grecești. De acolo sunt transportați organizat de autoritățile grecești cu feriboturile până în portul Pireu, de unde pleacă mai departe spre vestul Europei pe ruta balcanică, traversând Macedonia, Serbia, Croația, Slovenia și Austria, majoritatea dorind să ajungă în Germania.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/externe/2016/03/08/slovenia-a-decis-sa-limiteze-imediat-primirea-migrantilor-21-14-30

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.