Ministrul Agriculturii: Romania, o piata de mana a zecea. O piata a produselor expirate
by Ancheteonline March 31, 2016 0 commentsRomania este “o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate” si exista “cazuri in care salamul se spala cu otet si se pune iar in vanzare, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare”, afirma ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.
In acelasi interviu, ministrul Agriculturii acuza statul roman si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului ca nu isi fac datoria. “Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii?”, se intreaba ministrul Achim Irimescu. In timp ce producatorii locali confirma declaratiile ministrului Agriculturii, spunand ca in Romania ajung tiruri intregi cu marfa expirata adusa din strainatate, reprezentantii supermarketurilor sustin ca nimeni nu si-ar asuma asa ceva, pe motiv ca si-ar pierde clientii, scrie Mediafax.
Cand vamesii au oprit un camion la frontiera cu carne de porc din Polonia, soferul a luat-o la fuga, nici macar actele nu le avea la el, pentru ca multi importatori nu sunt polonezi, ci romani ᅡdescurcaretiᅡ. In Marea Nordului este un vierme care sta in stomacul pestelui. Pentru pietele din Europa acesta se eviscereaza si se scoate. In Romania, care e piata de mana a zecea, nu se eviscereaza, pentru ca asta ar insemna mana de lucru. Asadar pentru Romania se lasa asa, se congeleaza in principiu, doar ca, pana ajunge sa se congeleze, viermii pot sa migreze in muschi si asta e un peste contaminat. Pana la aderare, irlandezii aduceau un astfel de peste in Romania la un pret foarte scazut si am reusit sa-i blochez atunci. Acum doua luni discutam cu importator si mi-a zis: Daca asta se cere, asta aduc; cand mi-l gaseste cineva il ducem si facem faina de peste. Nimeni nu-i controleaza (pe importatori – n. red.). A fost carne de vita congelata de 40 de ani care a ajuns in Romania”, a mai dezvaluit Achim Irimescu.
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.