Omul de afaceri, Ilie Carabulea si fiul sau, arestati preventiv in dosarul Carpatica Asigurari

Omul de afaceri, Ilie Carabulea si fiul sau, arestati preventiv in dosarul Carpatica Asigurari

Omul de afaceri, Ilie Carabulea si fiul sau, arestati preventiv in dosarul Carpatica Asigurari

by March 6, 2016 0 comments

Tribunalul Sibiu a decis, sambata seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului sau, Oprea Carabulea, si a altor trei inculpati din dosarul Carpatica Asigurari, anunta Agerpres. Din cei sapte inculpati in dosar, doi vor sta in arest la domiciliu timp de 30 de zile.

“Azi, 05.03.2016, in dosarul nr. 576/85/2016, Tribunalul Sibiu a admis propunerea formulata de catre D.I.I.C.O.T- B.T. Sibiu cu privire la luarea masurii arestarii preventive si a dispus fata de cinci dintre inculpati (C.I., C.O-N, T.A., S.L.-A. si N.G.) masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile. Fata de inculpatii C.M. si C.G., instanta a respins propunerea formulata de catre D.I.I.C.O.T- B.T. Sibiu cu privirea la luarea masurii arestarii preventive si a dispus luarea masurii arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile. Incheierea pronuntata de instanta a fost data cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare cu inculpatii prezenti si de la comunicare cu celelalte parti”, se arata intr-un comunicat remis de instanta.

Ilie Carabulea, fiul sau Oprea si alte cinci persoane – Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau sunt inculpati in dosarul Carpatica Asigurari, acuzatiile fiind constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

“La data de 2 martie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 perchezitii pe raza judetelor Sibiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti atat la domiciliile suspectilor, cat si la sediile unei firme de asigurari”, potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, la sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

In sedinta de joi, Consiliul a hotarat sa ii sanctioneze pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a societatii Carpatica Asig SA cu retragerea aprobarii, precum si inlocuirea temporara a organului de conducere al asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor, in calitate de administrator temporar al societatii, in sensul detinerii competentei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotarat demararea selectiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.