Sfaturi duhovniceşti de la un ucenic al părintelui Arsenie Boca: Căutaţi rugăciunea, nu profeţiile

Sfaturi duhovniceşti de la un ucenic al părintelui Arsenie Boca: Căutaţi rugăciunea, nu profeţiile

Sfaturi duhovniceşti de la un ucenic al părintelui Arsenie Boca: Căutaţi rugăciunea, nu profeţiile

by March 1, 2016 0 comments

Unul dintre ucenicii lui Arsenie Boca, numit și “Sfântul Ardealului”, este părintele David, de la mănăstirea Sădinca, din comuna Loamneș, județul Sibiu, scrie, într-un reportaj, agerpres.ro.

Conform sursei, comuna se află la peste 30 de kilometri distanță de municipiul reședință de județ și practic, pentru a ajunge la Sădinca, în “pustie” — cum spune părintele David, îți trebuie mașină. Niciun mijloc de transport în comun nu te poate ajuta să ajungi până dincolo de dealuri, unde mai sunt doar vreo șapte case, din care una, a călugărului (…).

(…) Părintele David m-a întrebat ce vreau să știu. Și i-am spus că vreau să le spun oamenilor cum să se roage la Arsenie Boca. Mi-a spus: “Bine. Atunci voi ține o predică și îți voi răspunde la întrebări”. Eu rostisem doar o întrebare și m-am gândit că, poate, călugărul nu a auzit bine… Și așa, eu și alți 30 de credincioși, aflați în biserică, am avut parte de răspunsuri la întrebările nerostite, dar gândite, printr-o predică, după o slujbă ținută într-o seară, la Sădinca, arată sursa citată.

Părintele David l-a întâlnit la vârsta de 11 ani pe Arsenie Boca. Atunci a aflat că va fi călugăr. Deși s-a dus să fie binecuvântat de Arsenie Boca, inițial, acesta a trecut pe lângă copil și nu i-a pus mâna pe creștet. “Îmi aduc aminte când eram copil și l-am cunoscut și eu pe Părintele Arsenie și țin minte că, trecând prin aleea acea de flori, mirându-mă văzând atâtea flori — și iubesc și acum florile — am rupt o floare și mi-am pus-o în buzunar la cămașă și eram micuț, de 11 ani. Au venit credincioșii așteptându-l pe părintele Arsenie ca să le dea o binecuvântare, dar de mine nu s-a apropiat. Și mă gândeam în sinea mea de copil, ‘oare din cauză că am furat o floare?’, dar nu era așa. I-am luat mâna și i-am pus-o pe capul meu să îmi dea o binecuvântare”, ne-a spus părintele David, se menţionează în reportajul agerpres.ro.

Citiţi materialul complet pe http://www.agerpres.ro/romania-colorata/2016/03/01/reportaj-parintele-david-ucenic-al-lui-arsenie-boca-trebuie-sa-cautam-numai-rugaciunea-nu-profetiile-12-22-33

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.