Tăriceanu spune că România are o ”democraţie originală”, care se apropie de cea din Rusia

Tăriceanu spune că România are o ”democraţie originală”, care se apropie de cea din Rusia

Tăriceanu spune că România are o ”democraţie originală”, care se apropie de cea din Rusia

by March 19, 2016 0 comments

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că democrația din România este “originală” și “se apropie de cea din Rusia”, în sensul că serviciile secrete sunt puternice și “dau tonul”, scrie agerpres.ro.

Conform sursei, Tăriceanu a menționat că într-un stat de drept nu sunt permise abuzuri și încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenilor.

“Statul de drept nu înseamnă statul bazat pe instituții de forță. Statul de drept înseamnă acolo unde există instituții puternice și capabile, să apere drepturile și libertățile individului, ale cetățeanului. Asta înseamnă stat de drept. Un stat de drept care nu permite abuzuri, excese și încălcări ale drepturilor și libertăților, care sunt drepturi fundamentale. Așa este construită lumea democratică și Uniunea Europeană. La noi este un gen de democrație originală care se apropie de democrația din Rusia. Adică democrația din Rusia este construită pe modelul servicii secrete puternice, care dau tonul, procuratura care lucrează mână în mână cu serviciile și ăsta este modelul pe care îl copiem în România. Ăsta nu este stat de drept. N-are nimic de a face cu statul de drept. N-are nimic de a face ceea ce spun, cu ideea că unii ar susține lupta împotriva corupției și alții nu”, a declarat Tăriceanu.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/politica/2016/03/18/tariceanu-la-noi-este-un-gen-de-democratie-originala-care-se-apropie-de-democratia-din-rusia-20-25-04

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.