Vine încă un val. ONU cere comunităţii internaţionale să primească alţi 400.000 de refugiaţi

Vine încă un val. ONU cere comunităţii internaţionale să primească alţi 400.000 de refugiaţi

Vine încă un val. ONU cere comunităţii internaţionale să primească alţi 400.000 de refugiaţi

by March 16, 2016 0 comments

Noul Inalt comisar al Natiunilor Unite pentru refugiati, Filippo Grandi, a cerut marti comunitatii internationale sa primeasca suplimentar 400.000 de refugiati sirieni, transmite agerpres citand AFP, scrie hotnews.ro.

“Pe 30 martie, voi prezida o reuniune la Geneva in cursul careia voi cere comunitatii internationale sa primeasca 10% dintre refugiatii sirieni”, a declarat Filippo Grandi in cursul primei sale vizite la Washington dupa numirea la conducerea agentiei ONU pentru refugiati, conform sursei.

“Sunt multi oameni cei 10%. Reprezinta peste 400.000 de persoane”, a precizat el jurnalistilor, in timp ce razboiul civil din Siria a intrat marti in al saselea an.

De la declansarea conflictului pe 15 martie 2011, jumatate din populatiei Siriei a fost deplasata: mai mult de patru milioane au fugit din tara, iar peste sase milioane au fost deplasati in interiorul Siriei.

Tarile vecine, Turcia, Libanul si Iordania, fac cu greu fata afluxului de refugiati care a provocat o criza umanitara si politica in Europa.

Canada si Germania au primit zeci de mii in timp ce alte tari, inclusiv Statele Unite, sunt reticente in a le oferi gazduire

Citiţi mai multe pe http://www.hotnews.ro/stiri-international-20869063-inaltul-comisar-pentru-refugiati-cere-comunitatii-internationale-primeasca-suplimentar-400-000-sirieni.htm

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.