Esec major al TVR: Romania, exclusa de la Eurovision, pentru o datorie de 16 milioane de franci elvetieni

Esec major al TVR: Romania, exclusa de la Eurovision, pentru o datorie de 16 milioane de franci elvetieni

Esec major al TVR: Romania, exclusa de la Eurovision, pentru o datorie de 16 milioane de franci elvetieni

by April 22, 2016 0 comments

Romania nu va participa la Eurovision anul acesta, din cauza datoriilor pe care TVR le are fata de European Broadcasting Corporation, a anuntat Televiziunea publica. Potrivit Eurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.Astfel, castigatorul local al Eurovision, Ovidiu Anton, nu va mai aparea in cea de-a doua semifinala a Eurovision 2016, programata pentru 12 mai. TVR nu va avea nici acces la semnalul SVT, televiziunea gazda a evenimentului din Suedia, ceea ce, potrivit Eurovision, inseamna ca nu va putea difuza deloc evenimentul.
Potrivit Eurovision, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni. TVR a acumulat datorii fata de EBU timp de opt ani.

Prin intermediul EBU, TVR avea acces si la evenimente sportive majore precum Campionatul European de Fotbal.

Potrivit Eurovision.tv, Romania “nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiza legala, tehnica, de cercetare si de lobby”.

Decizia a fost luata dupa ce TVR a cerut ajutorul guvernului pentru a putea participa la Eurovision, unde Romania urma sa fie reprezentata de Ovidiu Anton. Televiziunea, aflata intr-o grava situatie financiara, a cerut guvernului sa o sprijine pentru plata datoriilor catre EBU, dar termenul in acest sens – miercuri, 20 aprilie – a trecut fara niciun rezultat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.