Pentru o comuna din judetul Arad, bugetul public este secret de stat

Pentru o comuna din judetul Arad, bugetul public este secret de stat

Pentru o comuna din judetul Arad, bugetul public este secret de stat

by April 7, 2016 0 comments

Totala lipsa de transparenta din administratia locala  nu mai este o noutate. Dar este ceva foarte deranjant, iar oamenii asteapta schimbari asupra modului in care oficialitatile  privesc  relatia cu cetateanul. Ignoranta fata de omului de rand nu inseamna decat lipsa de respect in fata contribuabilului. Cititorii nostri din judetul Arad ne-au semnalat multe nereguli in privinta  modul in care primaria comunei Halmagel intelege sa interactioneze cu oamenii. Pentru ca tehnologia comunicarii s-a dezvoltat foarte mult, oamenii vor sa cunoasca de pe site-ul primariei cum se cheltuieste banul public. Aradenii din Halmagel ne-au relatat ca habar nu au pe ce se duc impozitele platite de ei, an de an, pentru ca bugetul local nu este public.  Desi legea oblige primariile sa publice pe site-ul oficial  pe ce se duc banii contribuabililor, autoritatile din aceasta comuna refuza sa prezinte bugetul asa cum a fost votat de consiliul local.

Site-ul comunei este frumos construit, existanta rubrici pentru toate informatiile necesare pentru cetateni dar este lipsit de continut.  De exemplu, exista rubrica “ Buget local”, dar  ultima afisare a hotararii consiliului local privind bugetul   este din 2011.

De asemenea, exista o rubric a “Proiecte si investitii”, cu subcapitolele: Infrastructura, Investitii ijn derulare, Oportunitati de investitii si Facilitate pentru investitori. Ultimele informatii de care oamenii locului au nevoie dateaza din acelasi an: 2011.

Mai grav este ca nicun ales local – primar si consilieri locali nu si-au publicat declaratiile de avere, ceea ce ar putea insemna caz penal. Intr-o asemnea situatie, ANI s-ar putea autosesiza si ar depune dosar penal impotriva fiecarui ales din comuna Halmagel.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.