Polemici dure în jurul melodiei ”Despre smerenie” a trupei Taxi

Polemici dure în jurul melodiei ”Despre smerenie” a trupei Taxi

Polemici dure în jurul melodiei ”Despre smerenie” a trupei Taxi

by April 9, 2016 1 comment

La scurt timp după ce formaţia ”Taxi” a lansat pe piaţă melodia ”Despre smerenie”, un manifest de fapt îndreptat împotriva deciziei Bisericii Ortodoxe Române de a înălţa Catedrala Mântuirii Neamului, internauţii şi nu numai s-au împărţit în două tabere, pro şi contra mesajului care se desprinde din acest cântec.

Un articol extrem de critic la adresa celor care au lansat piesa şi apar în videoclip a fost publicat de site-ul activenews.ro, sub semnătura lui Mihai Şomănescu.

”Am aflat și eu că formația Taxi v-a chemat să vă uniți forțele, pentru “lupta cea mare” împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Strigătul de luptă invocă “smerenia”, una dintre marile virtuți creștine, deci este sigur că voi, cei ce o invocați, o și stăpâniți. În sensul acesta, îmi permit și eu, ne-smeritul ce sunt, să vă adresez câteva cuvinte.

Domnule Teodorescu, zici că l-ai descoperit pe Dumnezeu în lemn și spații mici? Păi atunci, ca să fii mereu aproape de El, de ce nu te muți din casa aia frumoasă în care locuiești, într-o căbănuță de lemn, pe care s-o construiești “undeva pe un deal?” De ce nu concertezi în hambare și magazii?

Și tu domnule Rebengiuc, când făceai reclamă canadienilor care voiau să cianureze Roșia Montană pentru profit, atunci erai smerit? Sau când făceai reclamă companiei Vodafone și consumului iresponsabil de tehnologie, atunci nu v-ați gândit să scrieți ceva despre smerenie?

Dar tu Ștefan Bănică? Când ceri bani de-o garsonieră pentru un concert, atunci nu te gândești la smerenie? Sau când te îmbogățești anual din ipocritele concerte de Crăciun în fața a mii de oameni, atunci nu te mai gândești, gelatule, la spații mici și Dumnezeu? (…)”, se arată în editorial.

Citiţi mai multe pe http://www.activenews.ro/stiri-social/Un-mesaj-pentru-smeriti-131995

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
 1. Calendar Ortodox
  #1 Calendar Ortodox 9 April, 2016, 18:56

  Un videoclip care provoaca dezbinare, instiga la tensiuni religioase, doar pentru faptul
  ca unii sunt manipulati prin acest “manifest”.

  Cata ipocrizie, sa vorbesti despre “smerenie” criticand
  cele sfinte. Rusine!

  Romania are 33 de Iude, care-si vand Biserica
  neamului, pentru un pumn de arginti!

  Reply this comment

<