Cum a inselat statul roman seful CJ Alba. O jumatate de million de euro pentru inundatii inexistente

Cum a inselat statul roman seful CJ Alba. O jumatate de million de euro pentru inundatii inexistente

Cum a inselat statul roman seful CJ Alba. O jumatate de million de euro pentru inundatii inexistente

by May 17, 2016 0 comments

Deturnare de fonduri europene, fals, uz de fals, inselaciune. Asa am putea caracteriza faptele  Consiliului Judetean Alba, pastorit de liderul PDL/PNL, Ion Dumitrel, petrecute in anul 2006, prin alocarea a 550 000 de euro pentru refacerea unor unitati de invatamant, pe motiv de inundatii. Problema este ca in zonele in care se situeaza aceste gradinite, nu au fost niciodata afectate de ploi si deversari de rauri.

Presedintele CJ Alba s-a folosit, pe cai necinstite, de Hotararea de Guvern nr.295 din 02.03.2006, cand Executivul Calin Popescu Tariceanu a decis sa aloce fonduri europene cu cofinantare de la bugetul de stat, prin intermediul consiliilor judetene, pentru reabilitarea institutiilor de invatamant afectate de inundatiile din 2005.

Insa, CJ Alba, a trimis catre Guvern date false despre 3 gradinite din localitatile Zlatna, Beius si Alba Iulia  ( cartierul Barabant), care nu se aflau in zone inundabile, unde niciodata apele nu au iesit din matca.

Potrivit unui ziar local ( opiniatransilvana.ro), primarii , dar si oamenii simpli au recunoscut ca la ei , in localitate nu au fost niciodata inundatii. De exemplu, primarul din Zlatna spune adevarul: in 2004, cladirea gradinitei nr.1 a fost afectata de ploi, din cauza acoperisului subred,  dar nu de inundatii, iar apa s-a scurs pe pereti si deci, era nevoie de reparatii capital. ”N-am decontat noi direct, a fost un proiect derulat prin consiliul judetean”, a declarat edilul din Zlatna, presei locale.

La Teius, primarul precizeaza ca in zona in care se afla gradinita care a primit fonduri europene pentru reabilitare, conform HG 295/02.03.2006, nu a fost inundata niciodata, potrivit opiniatransilvana.ro.

La Alba Iulia, gradinita din cartierul Barabant, care a obtinut fonduri pentru ca ar fi fost inundata, nu exista. Deci, s-au alocat bani pentru refacerea unei unitati de invatamant fantoma. Banii au ajuns la CJ Alba, de la Guvernul Romaniei, ( fonduri europene si cofinantare), dar nimeni nu stie unde s-au evaporat. Deturnare de fonduri, fals, uz de fals, inselaciune. In concluzie, 550 000 de euro s-au dus pe Apa Sambetei si nimeni nu a dat socoteala. Ion Dumitrel vrea acum un nou mandat pentru presedintia consiliului judetean!

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.