DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean pentru votul din Diaspora

DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean pentru votul din Diaspora

DNA cere urmarirea penala a lui Titus Corlatean pentru votul din Diaspora

by May 16, 2016 0 comments

DNA a anuntat luni dimineata intr-un comunicat ca procurorul-sef al DNA a cerut procurorului general sesizarea Senatului pentru a incepe urmarirea penala a lui Titus Corlatean in dosarul votului din Diaspora. DNA il acuza pe Corlatean (acum senator, la acel moment ministru de Externe in guvernul Ponta) de abuz in serviciu si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale.

Procurorii DNA il acuza pe Titus Corlatean ca “a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit” pentru Victor Ponta, candidatul PSD.

DNA arata in comunicatul citat ca Titus Corlatean, ca ministru de Externe, a ignorat propuneri ale unor ambasadori sau consuli pentru organizarea de secții de vot în localități în care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de către un număr superior de persoane. DNA mai arata ca fostul ministru de Externe a organizat, in schimb, fără vreo documentare ori justificare, sectii de vot în localități care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României, localitati cu comunitati mici de romani.

Reamintim ca la primul tur al alegerilor prezidentiale din 2014 s-a produs un scandal urias declansat de numarul mic de sectii de vot in strainatate, zeci de mii de romani reclamand imposibilitatea de a-si exercita dreptul constitutional la vot. Titus Corlatean a refuzat atunci sa creasca numarul de sectii de vot pentru turul doi si a demisionat de la Ministerul de Externe, fiind inlocuit de Teodor Melescanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.