Iohannis a retrimis la Parlament legea privind doctoratele

Iohannis a retrimis la Parlament legea privind doctoratele

Iohannis a retrimis la Parlament legea privind doctoratele

by May 31, 2016 0 comments

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis marţi la reexaminare Parlamentului legea privind doctoratele invocând faptul că procedurile de acordare, retragere a titlului de doctor şi verificare a tezelor de doctorat sunt neclare şi incoerente, riscând să conducă la confuzie, scrie mediafax.ro.

Conform sursei, Administraţia Prezidenţială menţionează că procedurile de eliberare a diplomei de doctor de către rector, ca şi cele referitoare la renunţarea la titlul de doctor sunt neclare. “Acest sistem ar trebui să se bazeze pe transparenţă decizională şi pe proceduri clare şi coerente, astfel încât mediul academic în ansamblul său să îşi recâştige credibilitatea”, se arată în cererea de reexaminare.

“În ceea ce priveşte renunţarea voluntară la titlul de doctor, nu este clarificat statutul lucrării de doctorat, odată cu renunţarea autorului acesteia la titlul de doctor şi nici efectele ce se vor produce în planul raporturilor de muncă. Totodată, norma poate afecta activitatea structurilor abilitate să analizeze suspiciunile de plagiat şi poate duce la imposibilitatea aplicării legii prin simpla renunţare la titlu, structurile care pot dispune sancţiuni mult mai grave ca retragerea titlului nemaiavând baza legală pentru a acţiona”, potrivit sursei citate.

Citiţi mai multe pe http://www.mediafax.ro/politic/legea-privind-acordarea-si-renuntarea-la-titlurile-de-doctorate-retrimisa-in-parlament-de-catre-iohannis-poate-genera-neclaritati-15404431

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.