Comisa Europeană propune noi cote de refugiaţi statelor UE

Comisa Europeană propune noi cote de refugiaţi statelor UE

Comisa Europeană propune noi cote de refugiaţi statelor UE

by May 5, 2016 0 comments

Comisia Europeană a propus miercuri oficial instituirea unui mecanism automat și permanent de împărțire a migranților prin cote obligatorii între statele Uniunii Europene, precum și obligarea statelor membre care nu acceptă acest mecanism să plătească amenzi de 250.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, relatează agențiile internaționale de presă, conform agerpres.ro.

Propunerile au fost avansate în cadrul inițiativei de revizuire a regulamentului de la Dublin, ce reglementează soluționarea cererilor de azil în Uniunea Europeană, iar acest mecanism vine suplimentar față de cel adoptat în luna septembrie și care prevede redistribuirea a 160.000 de migranți.

Astfel, conform sursei, fiecărei țări a Uniunii Europene i se va aloca un procent din totalul migranților extracomunitari veniți în UE, pe baza unui algoritm ce va lua în calcul populația fiecărei țări, PIB-ul ei și numărul de refugiați deja primiți. Dacă numărul migranților veniți din afara UE depășește cu 50% cota de referință a unei țări anume, atunci se va activa automat mecanismul de redistribuire a migranților.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/04/comisia-europeana-propune-noi-cote-obligatorii-de-refugiati-si-amenzi-pentru-statele-care-le-refuza-19-09-16

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.