Scandal în Italia. Parlamentul a votat uniunea între persoanele de acelaşi sex

Scandal în Italia. Parlamentul a votat uniunea între persoanele de acelaşi sex

Scandal în Italia. Parlamentul a votat uniunea între persoanele de acelaşi sex

by May 12, 2016 0 comments

Deputații italieni au votat miercuri în favoarea legalizării uniunilor între persoanele de același sex, un act normativ pentru care premierul Matteo Renzi și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului, transmite AFP, scrie agerpres.ro.

‘Astăzi este o zi de sărbătoare pentru mulți oameni (…) Scriem o altă pagină importantă a Italiei pe care ne-o dorim’, a scris premierul Renzi pe Facebook, bucuros că după ani de tentative eșuate s-a adoptat legea dorită de homosexuali.

Conform sursei citate, totuși, asociațiile care-i reprezintă pe aceștia din urmă nu sunt deplin mulțumite, considerând că paharul este ‘pe jumătate gol’. Premierul Renzi a susținut intens adoptarea acestei legi, riscând chiar să se vadă demis dacă ea ar fi fost respinsă. El a fost însă nevoit să facă unele concesii aliaților săi de centru-dreapta și a retras din proiectul de lege posibilitatea ca un cuplu alcătuit din persoane de același sex să adopte copiii naturali ai unuia dintre membrii acestui cuplu, precum și foarte simbolica obligație de fidelitate în cadrul cuplului.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/11/parlamentul-italian-a-aprobat-uniunile-intre-persoane-de-acelasi-sex-19-44-26

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.