Trupurile celor doi militari români căzuţi în Afganistan au fost aduse în ţară

Trupurile celor doi militari români căzuţi în Afganistan au fost aduse în ţară

Trupurile celor doi militari români căzuţi în Afganistan au fost aduse în ţară

by May 10, 2016 0 comments

Trupurile neînsuflețite ale celor doi militari români căzuți în Afganistan – sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu și sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu – au fost repatriate luni seară, aeronava CJ 27 Spartan cu cele două sicrie aterizând în jurul orei 20,30 la Baza 90 Transport Aerian, scrie agerpres.ro.

Conform sursei, ceremonia a debutat cu imnul național și a continuat cu o slujbă religioasă, în prezența familiilor militarilor căzuți, a ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.

“Nu sunt cuvinte în care să încapă durerea noastră de acum, când cei doi eroi ai noștri ajung înapoi în țară, acasă. (…) Ei au căzut luptând, cu arma în mână, salvându-i și pe alții, arătând ceea ce au mai bun Forțele române pentru Operații Speciale și forțele noastre armate. Nici eu și nici conducerea militară a armatei nu avem niciun fel de ezitări în a spune răspicat despre eroii noștri că au căzut la datorie dându-și viața pentru țară și pentru noi. Sunt încredințat că Forțele pentru Operații Speciale, armata noastră, va merge cu și mai multă dârzenie după sacrificiul lor mai departe în misiunile aspre ce le sunt încredințate. Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, e mai bine și putem spera că le va duce mai departe năzuințele, aspirațiile și crezul. Noi nu îi vom putea uita nicicând”, a afirmat Motoc, în discursul susținut în cadrul ceremoniei.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/social/2016/05/09/trupurile-celor-doi-militari-cazuti-in-afganistan-au-fost-repatriate-22-47-07

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.