Turcii au măcelărit zeci de teroriști: Lovitură uriașă dată Statului Islamic

Turcii au măcelărit zeci de teroriști: Lovitură uriașă dată Statului Islamic

Turcii au măcelărit zeci de teroriști: Lovitură uriașă dată Statului Islamic

by May 8, 2016 0 comments

Artileria turcă a ucis 55 de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, au anunţat duminică agenţiile de presă Dogan şi Anadolu, preluate de AFP.

 Artileria turcă desfăşurată la frontiera siriană a vizat sâmbătă seara poziţiile SI în nordul oraşului Alep, distrugând de asemenea trei rampe de lansare de rachete şi trei vehicule, au precizat agenţiile, informaţii ce nu au putut fi verificate deocamdată.

Aceste bombardamente au intervenit în condiţiile în care mai multe salve de rachete, atribuite de autorităţile turce grupării SI, au însângerat, în ultimele săptămâni, oraşul de frontieră turc Kilis.

De la începutul anului, cel puţin 21 de persoane au fost ucise în acest oraş, iar locuitorii săi au manifestat în mai multe rânduri pentru a cere măsuri de securitate suplimentare.După fiecare lansare de rachete, artileria turcă răspunde prin bombardarea poziţiilor grupării Stat Islamic (SI) din nordul Siriei, potrivit Statului Major turc. Întăriri militare au fost desfăşurate în ultimele săptămâni în provincia Kilis, scrie agerpres.ro.

Membră a NATO şi a coaliţiei antijihadiste condusă de SUA, Turcia pare să-şi fi înteţit bombardamentele în nordul Siriei, după o serie de atentate care au avut loc pe teritoriul său.

Aflată în stare de alertă maximă, Turcia a fost anul acesta zguduită de o serie de atentate sângeroase, atribuite SI sau legate de reluarea conflictului kurd, atentate care au avut loc în special la Ankara şi Instanbul, soldându-se cu zeci de victime.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.