Firea propune o rectificare de buget pentru reparatii la Radet

Firea propune o rectificare de buget pentru reparatii la Radet

Firea propune o rectificare de buget pentru reparatii la Radet

by June 28, 2016 0 comments

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că va propune Consiliului General, care va avea ședință săptămâna următoare, o rectificare bugetară, astfel încât RADET să beneficieze de 3,5 milioane de euro, sumă necesară pentru reparațiile urgente care trebuie efectuate la rețelele cele mai afectate.

“Suntem de acord — eu am dat astăzi acceptul — să propunem primei ședințe a CGMB, de săptămâna viitoare, o rectificare bugetară, care să prevadă această sumă de aproximativ 3,5 milioane de euro — și să se acționeze în regim de urgență, acum, cât este cald afară, pentru a fi pregătiți pentru iarnă — pentru reparații la rețeaua termică Mihai Bravu și rețeaua termică Banu Manta — Filantropia. Beneficiari vor fi bucureștenii din cartierele Banu Manta, Ștefan cel Mare, Titulescu, Mihalache, Colentina, Fundeni. Practic, un sfert din Capitala țării”, a spus edilul-șef, într-o conferință de presă susținută la sediul PMB, în urma unei întâlniri cu reprezentanții RADET.

Totodată, Firea a atras atenția asupra faptului că, în cazul în care CGMB va fi de acord cu această suplimentare, există riscul ca suma să fie transferată în contul blocat prin poprirea pusă de ELCEN.

Gabriela Firea a arătat că într-o întâlnire pe care o va avea, miercuri, de la ora 12,00, cu reprezentanții ELCEN, va solicita ca acești bani să nu facă obiectul popririi și să fie folosiți pentru reparații. Ea va reitera această solicitare și în cadrul unei întrevederi pe care dorește să o aibă cu premierul Dacian Cioloș și cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.

De asemenea, primarul general a afirmat că RADET ar urma să beneficieze, prin PMB, de o sumă importantă din fonduri europene — 187 milioane de euro.

“Din nefericire, procesul pentru pregătirea documentelor necesare deschiderii aplicației la Bruxelles a fost foarte mult îngreunat și încetinit, dar noi astăzi am stabilit calendarul operațional, (…) chiar am propus o devansare a termenului care fusese stabilit inițial pentru martie 2017 (…) să avem toate documentele gata pe 1 octombrie anul acesta”, a spus edilul-șef.

Firea a precizat că e important ca în această perioadă să fie luate cele mai bune măsuri, pentru ca bucureștenii să poată beneficia de căldură în sezonul rece. Primarul general a subliniat că RADET se află într-o situație dificilă, având conturile poprite de către ELCEN, care este în subordinea Ministerului Energiei.

“Se eliberează sume doar pentru plata salariilor. Din păcate, nu s-a găsit până acum înțelegere pentru a se transfera și sumele necesare reparațiilor”, a spus Firea.

Liderul Sindicatului Liber Independent din RADET, Ioana Stoica, a declarat, la rândul ei, că luni a primit un titlu executor inclusiv pe contul sindicatului și a precizat că acest lucru reprezintă un abuz, fiind vorba de un act ilegal.

Președintele CA al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a apreciat că, la întâlnirea cu noul primar general, problemele s-au abordat cu “un suflu nou, dintr-o perspectivă proaspătă” și că “s-a încercat o operaționalizare care să convină tuturor părților”.

Directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a salutat, la rândul său, faptul că Regia ar urma să obțină fonduri pentru realizarea tuturor operațiunilor de mentenanță necesare. (agerpres.ro)

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.