Inaltii prelati fac coada la DNA. De aceasta data a venit randul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

Inaltii prelati fac coada la DNA. De aceasta data a venit randul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

Inaltii prelati fac coada la DNA. De aceasta data a venit randul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie

by July 12, 2016 0 comments

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie in calitate de martor, in dosarul in care procurorii investigheaza modul George Becali si-a scris cartile in timpul detentiei. Acesta a coordonat cartea “Muntele Athos. Patria Ortodoxiei” scrisa de George Becali in puscarie.

Arhiepiscopul a parasit sediul DNA. Avocatul a declarat ca “Preainaltul a dat o declaratie in calitatea de martor cu privire la binecuvantare data pentru o carte.” Intrebat daca ii este teama de aceasta ancheta, acesta a raspuns: “Nu, din contra, suntem sinceri.”

In urma cu o zi, Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza s-a prezentat si le la DNA, pentru a fi audiat in calitate de martor in acelasi dosar.
Laurentiu Streza a coordonat o carte scrisa in detentie de Gigi Becali cu titlul “Iubirea Milostiva si Mantuitoare”, aparuta la editura “Seculum”.

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar in legatura cu lucrarile scrise de detinuti, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, in modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, in scopul de a ingreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata, potrivit Agerpres.

DNA suspecteaza ca fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.