Lionel Messi condamnat la inchisoare

Lionel Messi condamnat la inchisoare

Lionel Messi condamnat la inchisoare

by July 6, 2016 0 comments

Lionel Messi (vedeta Barcelonei) si tatal sau au fost condamnati la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala de catre Tribunalul din Barcelona, informeaza Reuters, care citeaza Lavanguardia.com. Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata cu apel la Inalta Curte.

De ce au fost condamnati cei doi

Messi si tatal sau au fost gasiti vinovati de o evaziune fiscala de 4,16 milioane de euro – au ascuns de fiscul spaniol o parte a veniturilor din drepturile de imagine ale jucatorului, din perioada 2006-2009 (s-au folosit de societati-fantoma din Belize si Uruguay). Messi si tatal sau au neagat acuzatiile, sustinand ca vinovat ar fi un fost impresar al jucatorului.

Sanse mari sa nu faca inchisoare

Fiind o decizie a condamnarii sub doi ani (24 de luni, iar ei au primit 21 de luni de inchisoare), in principiu cei doi nu vor fi incarcerati.

Ce spune legea spaniola:
Condamnarile mai mici de doi ani nu implica trimiterea in spatele gratiilor, in lipsa unor antecedente judiciare.

In plus, Messi a primit si o amenda in cuantum de 2 milioane de euro, conform Reuters. Tatal acestuia a primit si el o amenda de 1,5 milioane de euro.

Procurorii cerusera pedepse de 22 de luni si 15 zile de inchisoare pentru Messi si tatal sau.

Ce a spus Messi

“Nu mi-am intrebat niciodata tatal despre aceste probleme cu taxele. Adevarul e ca, asa cum am mai explicat, am avut incredere in tatal meu si in avocati, nu am avut idee de nimic, m-am concentrat doar asupra fotbalului. Nu am stiut ca era partener si manager la aceasta companie. Am semnat pentru ca el (n.r. tatal lui) mi-a spus si am avut incredere in el si in avocati. Tot ce stiam era ca semnam un contract cu sponsori pentru a face reclame, fotografii si lucruri de genul asta. Imi amintesc ca m-am dus la un notar, dar aveam 18 ani cand am semnat si va dati seama ca eram pe alta lume. Nu imi amintesc nimic despre asta”, a declarat Lionel Messi in fata instantei, potrivit publicatiei iberice AS.

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.