Monica Pop implicata in mai multe nereguli ale spitalului de Oftalmologie

Monica Pop implicata in mai multe nereguli ale spitalului de Oftalmologie

Monica Pop implicata in mai multe nereguli ale spitalului de Oftalmologie

by July 6, 2016 0 comments

Ministerul Sanatatii va inainta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 raportul Corpului de Control la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, potrivit unui comunicat al ministerului. Corpul de Control a gasit mai multe nereguli legate de contracte de închiriere între spital si diverse firme, la una dintre aceste firme Monica Pop fiind chiar angajata.

Ancheta Corpului de Control a fost declansata de o serie de articole publicate de Catalin Tolontan pe blogul sau.
Principalele nereguli gasite de Corpul de Control:
1.  În ceea ce privește închirierea unui spațiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de Control nu a putut gasi aprobarea Consiliului de Administrație a DSP București, caietul de sarcini al licitației sau aprobarea Ministerului Sănătății conform HG 517 / 1991.

De asemenea, în ceea ce privește acest contract, Corpul de Control a identificat două forme ale acestuia – una bătută la mașina de scris, alta scrisă pe un calculator – care diferă una de cealaltă. Astfel, în forma scrisă la calculator lipsește un articol și anume cel referitor la interzicerea subînchirierii spațiului respectiv. Lipsa acestui articol în a doua formă a contractului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate.

Corpul de Control a constatat și faptul că, în perioada 2007 – 2011, managerul Spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societăți, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006.

– În ceea ce privește un contract de închiriere a unui spațiu pentru un atelier de reparații optică medicală, Corpul de Control a constat că lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație.

Inițial, acest contract a fost încheiat cu o societate comercială în 2002, firmă ce avea să se dizolve în anul 2008 prin decizie definitivă a Curții de Apel București. În 2009, Spitalul încheia un acord cu această firmă dizolvată în 2008 pentru înlocuirea în contractul de închiriere cu o altă societate a acelorași asociați.

– În ceea ce privește închirierea unui spațiu pentru înființarea unei farmacii în 1993, Corpul de Control a mai constatat că nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

Astfel, documentul prevede ca societatea să efectueze o serie de reparații în Spital, dar nu se poate demonstra respectarea acestor obligații. Spitalul nu a putut furniza documente, iar reparațiile nu sunt trecute în evidența contabilă.

Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.