A mai căzut un ”dottore”! Coordonatorul de doctorate, Gabriel Oprea, a plagiat

A mai căzut un ”dottore”! Coordonatorul de doctorate, Gabriel Oprea, a plagiat

A mai căzut un ”dottore”! Coordonatorul de doctorate, Gabriel Oprea, a plagiat

by August 1, 2016 0 comments

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, luni, cu unanimitate de voturi, ca Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier, potrivit News.ro. Gabriel Oprea poate contesta decizia in termen de 14 zile, potrivit hotnews.ro.

Martea trecuta, Comisia de stiinte juridice a CNATDCU a stabilit, cu sase voturi din sapte, ca fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea de doctorat sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Comisia de Stiinte judice si-a insusit astfel, cu majoritate de voturi, raportul primit de la Comisia de lucru din Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a sustinut atunci ca, deocamdata, singura informatie valida si oficiala este hotararea din 2015 a Consiliului National de Etica, in care scrie “negru pe alb” ca “suspiciunile de plagiat nu se confirma” in lucrarea sa de doctorat.

“Aflu din presa ca o comisie din CNATDCU ar fi stabilit ca lucrarea de doctorat pe care am sustinut-o in 2000 ar fi plagiat. Nu am mai multe informatii decat cele date ‘pe surse’ de anumiti jurnalisti. Prin urmare, nu am ce comentarii sa fac in cazul acestui zvon. Deocamdata, singura informatie valida si oficiala este hotararea din 2015 a Consiliului National de Etica, in care scrie negru pe alb ca ‘suspiciunile de plagiat nu se confirma.”, a scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook.

Comisia de lucru care a analizat sesizarea in cazul plagiatului lui Gabriel Oprea a constatat ca teza de doctorat a fostului vicepremier si ministru al Internelor nu respecta standardele de etica ale cercetarii stiintifice.

Raportul Comisiei de lucru a fost trimisa Comisiei de stiinte juridice a CNATDCU, care si l-a insusit si a propus retragerea titlului de doctor acordat lui Gabriel Oprea.

Ulterior, propunerea Comisiei de stiinte juridice va fi votata in Consiliu General al CNATDCU. Daca verdictul final al CNATDCU va fi de plagiat, Gabriel Oprea va putea contesta rezultatul in 14 zile de la decizie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.